Tilbake
Hene Films
Hene Films

EL CLASICO

EN FILM OM KJÆRLIGHET, FOTBALL OG STORE DRØMMER

Det er en kjensgjerning at det er to ting som får folk til å oppføre seg irrasjonelt – fotball og kjærlighet. El Clásico mikser begge elementer. Resultat: en sjarmbombe med lavmælt og underfundig humor!

De to kortvokste kurdiske brødrene Alan og Shirwan er bestevenner og blodfan av hver sin spanske fotballklubb. Alan er riktignok bare fan av Real Madrid fordi han vil imponere sin mulige svigerfar. Derfor legger også brødrene ut på en farefull ferd fra Irak til Spania. For å sikre svigerfars gunst og for at Alan skal få lov til å gifte seg med sin elskede Gona, skal de personlig overlevere et par sko som svigerfar har laget til Ronaldo...

Regissør Halkawt  Mustafa møter elevene etter filmvisningen og forteller om hvilke utfordringer han støtte på under opptak i Irak, og hvilke refleksjoner han har gjort seg når han velger hovedrolleinnhaverne. Han vil gjerne komme i dialog med elevene.

Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Akershus fylkeskommune, kulturseksjonen, DKS-enheten

Om kunstner / utøver / gruppe

Halkawt Mustafa (f. 1985) fra Suleimania i Kurdistan-regionen i Nord-Irak er både regissør og manusforfatter. Han flyttet til Norge i 2000, og er utdannet ved NISS. El Clásico (2015) er hans andre spillefilm.

Publikumskommentarer