Akershus fylkeskommune, kulturseksjonen, DKS-enheten
Postadresse: Postboks 1196, Sentrum, 0107 OSLO
Besøksadresse: Schweigaardsgt. 6, 4. etg., 0107 OSLO
Telefon: 22 05 53 40 • kontakt: • Nettsted: http://www.dksakershus.no
SUPERBITCHER OG FREGNETRYNER
Produksjonsliste
Program

SUPERBITCHER OG FREGNETRYNER

Se alle bilder, videoer, lydklipp, vedlegg

Å være annerledes er ikke lett – det vet Anne Bea alt om. Hun er født med albinisme og har alltid skilt seg ut. Men nå som hun går i 7. klasse, føles hverdagen plutselig enda vanskeligere. Ikke bare er hun forelska i uoppnåelige Magnus, hun havner også i skuddlinja til klassens tre superbitcher. Heldigvis har hun bestevennen Nils, som alltid stiller opp. Sammen tar de opp kampen mot superbitchene.

Bøkene om Anne Bea, Nils og superbitchene har vunnet en rekke hjerter siden den første boka kom i 2014. Skolehverdagens opp- og nedturer, rangordningen i klasserommet, forelskelse, vennskap og det å føle seg utenfor er temaer som de fleste 9–13-åringer kjenner seg igjen i. Det er nettopp disse temaene som står i sentrum når A. Audhild Solberg besøker elever på 5.-7. trinn. Hun leser høyt fra bøkene og snakker om hvordan hun opplevde sin egen berg-og-dal-bane-kjøring mellom forelskelser, korpsflauser og aaaaaltfor mange fregner. Var det de opplevelsene som gjorde henne til forfatter? Bør man bruke egne følelser og minner når man skriver? Hvordan har Anne Bea det inni seg? Hvorfor er superbitchene så slemme? Svarene får elevene i løpet av en skoletime med mye humor og latter – og en stor porsjon underliggende alvor.

Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Akershus fylkeskommune, kulturseksjonen, DKS-enheten
  • Kunstnere/grupper: Audhild Solberg
  • Produsent: Eldrid Johansen
  • Idé/opplegg: Audhild Solberg

Om kunstner / utøver / gruppe

Audhild Solberg er født i 1975 og vokste opp i den lille bygda Sauland i Telemark. Hun er utdannet litteraturviter, og har jobbet som forlagsredaktør, manuskonsulent, språkvasker og litteraturkritiker – før hun tok steget over i forfatternes rekker i 2014 med barneboka Kampen mot superbitchene. Den ble tatt svært godt imot av både lesere og anmeldere, og vant ARKs barnebokpris samme år. Boka har også vunnet flere andre leserpriser og er under oversettelse til åtte språk. Oppfølgeren Superbitchene driter seg ut kom høsten 2015 og er også solgt til flere land. Den tredje boka, Det spøker for superbitchene, kom høsten 2016. Det er planlagt fire bøker i serien.

Audhild bor på Grünerløkka i Oslo, er glad i film, historie og bøker, og elsker alt som har med England å gjøre. Hva A.-en i navnet hennes står for?
 Vel, Anne Bea er ikke bare oppkalt etter mormoren sin, for å si det sånn!


Medvirkende

  • Audhild Solberg
  • Audhild Solberg

Multimedia og vedlegg

Bilder

Audhild Solberg
I:\DksA\FAGOMRÅDER\LITTERATUR\1a Grunnpakke\2017_18\AVTALER og PREMISSRAPPORTER\Superbitcer og fregnetryner\Omslag, Superbitchenes hemmelighet.png
Litteratur
Trinn: 5 - 7
Praktisk informasjon
Kontaktperson produksjon
Spørsmål med vekt på programinnhold og forberedelser:
Kontakt produsent Eldrid Johansen
Tlf. 22 05 54 54/97 67 29 69
Spørsmål om tidspunkt/gjennomføring?
Turnékoordinator Ida Hasund
Tlf: 22 05 54 37 / 404 92 913
Kontaktperson utøver
Audhild Solberg - 99151552 - anneaudhild@hotmail.com
Programlengde
60 minutter
Maks publikumsantall
75
Arena / rom
Klasserom, auditorium, bibliotek, samlingsrom eller kulturhus. Det må være prosjektor, lerret/smartboard og tilkoblet PC i rommet (trenger ikke lyd). Ikke gymsal! (ikke barn sittende på gulvet)
Bærehjelp
0
Oppriggingstid
10 min.
Nedriggingstid
10 min.
Merknad
Audhild tar kontakt med skolen i god tid før besøket. Kulturkontakten har ansvar for å finne et egnet rom, og for å påse at det praktiske er i orden.
Lykke til med besøket!
EVALUERING
Vi setter stor pris på tilbakemeldinger på våre produksjoner. Send e-post til Eldrid Johansen (eldrid.johansen@afk.no  ) dersom du har noe på hjertet angående denne produksjonen!
Lenker
Arrangører
Arrangert av:
Akershus fylkeskommune, kulturseksjonen, DKS-enheten
Produsent:
Eldrid Johansen
Medvirkende
  • Audhild Solberg