Akershus fylkeskommune, kulturseksjonen, DKS-enheten
Postadresse: Postboks 1196, Sentrum, 0107 OSLO
Besøksadresse: Schweigaardsgt. 6, 4. etg., 0107 OSLO
Telefon: 22 05 53 40 • kontakt: • Nettsted: http://www.dksakershus.no
HEKSEJAKT
Produksjonsliste
Program

HEKSEJAKT

Se alle bilder, videoer, lydklipp, vedlegg

Har du ei heks i familien?
– Nei, svarer du sikkert, det finst jo ikkje hekser!

Du har sjølvsagt rett. Det finst ikkje hekser i verkelegheita. Ikkje trolldom heller. Men om du hadde leitt langt bakover i slekta di, kan det hende du hadde funne ei heks likevel.

Kanskje blei ho mistenkt for å drive med trolldom og brend på bålet her i Noreg, for fire hundre år sidan.

Aina Basso har skrive to bøker for barn og ungdom om dei norske og europeiske hekseprosessane, ungdomsromanen Inn i elden (2012) og ei faktabok for barn og ungdom, Heksejakt og heksebrenning i Europa (2016).

Med stemningsfullt tonefølgje av cellist Katrine Schiøtt fortel Aina historier om verkelege hekser, om kva som eigentleg skjedde under den store heksejakta i Europa, kva ein trudde ei heks var og gjorde – og kva som skjedde med den som blei mistenkt for å drive med trolldom. 

Produksjonen er støttet av Litteraturbruket.

Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Akershus fylkeskommune, kulturseksjonen, DKS-enheten
  • Kunstnere/grupper: Aina Basso og Katrine Schiøtt
  • Idé/opplegg: Aina Basso, Katrine Schiøtt og Den kulturelle skolesekken i Akershus ved produsent Eldrid Johansen.

Om kunstner / utøver / gruppe

Aina Basso (f. 1979) er frå Giske. Ho er utdanna historikar og debuterte som forfattar med ungdomsromanen "Ingen må vite" i 2008. Seinare har ho gitt ut to bøker om hekseprosessane i Europa, ungdomsromanen "Inn i elden" (2012) og faktaboka "Heksejakt og heksebrenning i Europa" (2016). "Inn i elden" blei nominert til både Brageprisen, Kulturdepartementets litteraturpris og Nordisk Råds pris for beste barne- og ungdomsbok, samt fleire prisar for beste ungdomsbok i Frankrike.

Ho har også gitt ut to romanar for vaksne, "Fange 59. Taterpige" (2010) og "Finne ly" (2014).

Katrine Schiøtt (f. 1987) er utdannet cellist fra Norges Musikkhøgskole hvor hun studerte hos professor Aage Kvalbein og Geir Tore Larsen. Katrine har lang erfaring innen klassisk musikk, ulike symfoniorkestre og kammerorkestre, improvisert musikk, samtidsmusikk, jazz, pop, teater, m.m.

Hun jobber fast i ulike prosjekter som: Moddi, vinner av Spellemannpris i 2013 i kategorien viser, nominert til Spellemannsprisi 2016 og 2011, og vinner av A-HA million i 2010. Slagr, vinner av Spellemannpris i 2015 i kategorien åpen klasse. Christian Wallumrød Ensemble, vinner av Spellemannpris i 2013 i kategorien samtidsmusikk. For mer informasjon om Katrine, se hennes hjemmeside.

Andre prosjekter Katrine også spiller med er Mette Henriette (jazz), Platform (jazz/samtid), Kammerkameleonene (klassisk kammermusikk), Rudjord Ensemble (jazz), Bugge Wesseltoft (jazz).

Med over 400 konserter bak seg, har Katrine turnert mye både i Norge, USA, Australia, Japan, og hele Europa. Hun jobber også som studiomusiker og medvirker på opptil 40 plateinnspillinger. I tillegg til å bidra på plateinnspillinger med hennes faste prosjekter har hun også samarbeidet med artister som for eksempel prisbelønnte Angus and Julia Stone (AUS/USA), Emilie Nicolas, og med legendariske produsenter som bl.a. Manfred Eicher (ECM Records) og Björks produsent Valgeir Sigurdðon i renommerte platestudioerverden over.


Medvirkende

  • Aina Basso og Katrine Schiøtt
  • Aina Basso
  • Katrine Schiøtt

Multimedia og vedlegg

Bilder

Aina Basso
Foto: Marius Viken
Katrine Schiøtt

Video/Lyd

Litteratur, Musikk
Trinn: 7 - 7
Praktisk informasjon
Kontaktperson produksjon
Spørsmål med vekt på programinnhold og forberedelser:
Kontakt produsent Eldrid Johansen
Tlf. 22 05 54 54/97 67 29 69
Spørsmål om tidspunkt/gjennomføring?
Turnékoordinator Ida Hasund
Tlf: 22 05 54 37 / 404 92 913
Kontaktperson utøver
Aina: 97165030
Katrine: 92619938
Programlengde
45 min
Maks publikumsantall
60
Arena / rom
Bibliotek/allrom/annet egnet lokale som tar to klasser. NB: De trenger å rigge i rommet uten elever tilstede.
Bærehjelp
Ja takk! Et par sterke elever.
Oppriggingstid
30 min.
Nedriggingstid
15 min.
Merknad
Aina eller Katrine tar kontakt med skolen i god tid før besøket. Kulturkontakten har ansvar for å finne et egnet rom, og for å påse at det praktiske er i orden.
Lykke til med besøket!EVALUERING
Vi setter stor pris på tilbakemeldinger på våre produksjoner. Send e-post til Eldrid Johansen (eldrid.johansen@afk.no  ) dersom du har noe på hjertet angående denne produksjonen!
Lenker
Arrangører
Arrangert av:
Akershus fylkeskommune, kulturseksjonen, DKS-enheten
Medvirkende
  • Aina Basso
  • Katrine Schiøtt