Tilbake
Tove K. Breistein

JAG ÄR SUPERMANN!

Med utgangspunkt i Jäg er Supermann forteller Lars Mæhle om tematikk og skrivegrep som brukes. Boka er en blanding av novellesamling og romansyklus, og handler om ungdom som på ulike vis kjenner seg utenfor. Alle historiene foregår i løpet av en varm sommerdag, og de blir fortalt av flere ulike ungdommer - hvor alle også dukker opp i de andre sine fortellinger.

Elevene får tips til hvordan de selv kan skrive bra. Hvordan komme i gang? Ideer og trim av fantasimuskelen. Hvilke grep kan gjøre en tekst spennende? Hva med budskap? Hva er riktig og viktig for akkurat deg?

Lærerveiledning

Dert er en fordel om elevene har lest seg opp på forfatteren på forhånd, og ideelt lest en novelle fra samlingen Jäg er Supermann. Forfatteren kan maile en novelle fra samlingen, om ønskelig.

Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Akershus fylkeskommune, kulturseksjonen, DKS-enheten
  • Kunstnere/grupper: Lars Mæhle
  • Idé/opplegg: Lars Mæhle

Om kunstner / utøver / gruppe

Lars Mæhle (f. 1971 på Sunndalsøra) debuterte med ungdomsromanen Keeperen til Tunisia (2002). Filmen Keeper’n til Liverpool (2010) er basert på denne boka. Mæhle har etter det skrevet en rekke bøker for barn og ungdom. Gjennombruddet kom med Landet under isen (2009), som ble tildelt flere priser.

Publikumskommentarer