Tilbake

DISKEN FRA KUSH

Knekk koden og løs mysteriet - et annerledes skrive- og lesekurs for elever på ungdomstrinnet.

Tenk deg at du blir satt til å etterforske et mysterium om en forsvunnet arkeolog. Et drapsmysterie og eb forsvunnet gjenstand som er over 3000 år gammel og som ingen vet opphavet til.

Disken fra Kush er et litterært og tekstdrevet spill. Det starter med at elevene får utlevert en mappe full av ulike dokumenter. Alt fra avisartikler, brev, notater, en diktsamling, kort, kjærlighetsbrev, fotografier osv. Spillet er fullstendig papirbasert. Ingen nettside eller datamaskiner er nødvendig.

Arkeologen Randulf Steiner er forsvunnet. hans assistent Ulf tør ikke lenger grave i hva som har skjedd. "Dere må overta" trygler han elevene gjennom spillets første medling. Etter at man har bladd seg gjennom Ulfs dokumentmappe, blir leseren etter hvert klar over at de forskjellige elementene skjuler en historie. Nærmere bestemt et mord og et tyveri av et over 3000 år gammelt objekt.

Det kan høres ut som en klassisk krim, men det som skiller Disken fra Kush fra en roman, er at elevene selv er med på å skape historien.

Erlend Askhov og Steffen R. M. Sørum har skapt en alternativ historie som engasjerer og utfordrer elevenes tekstforståelse. Gjennom sin deltakelse nøster elevene opp i hva som har skjedd.

Spillet tar elevene ut av klasserommet og ut i lokalmiljøet hvor kodene kan ligge skjult på rektors kontor, resepsjonen hos ordføreren, rådhuset, biblioteket. Hvert spill tilpasses den enkelte skole.


Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Akershus fylkeskommune, kulturseksjonen, DKS-enheten
  • Kunstnere/grupper: Erlend Askhov og Steffen R. M. Sørum
  • Produsent: Gunnar Vilberg
    E-post: gunnar.vilberg@afk.no
    Mobil: 924 88 671

Om kunstner / utøver / gruppe

Erlend Askhov er designer og spillmaker. Han har i mange år jobbet med design av blant annet bøker for flere norske forlag.

Steffen R. M. Sørum er forfatter og spillmaker. Han har utgitt flere bøker for voksne, ungdom og barn. Skriv genialt! som han har skrevet sammen med Eldrid Johansen vant fagbokprisen i Kulturdepartementets barne- og ungdomslitteraturpris i 2017. I tillegg ble den nominert til Brageprisen i kategorien sakprosa for barn og ungdom 2016.

Publikumskommentarer