Tilbake
Vibeke K Hegg
Vibeke K Hegg
Julia Vance
Julia Vance
Julia Vance
Julia Vance
Julia Vance
Julia Vance
Julia Vance

WE-ME

En skulptur besøker skolegården

Billedhogger Julia Vance møter elevene ved skulpturen «WE-ME» ute i skolegården. Skulpturen fanger fysisk idéen om skiftet mellom individet, altså meg (ME) og gruppen (WE). Hun vil snakke om tilhørighet og identitet.

Tanken bak metallskulpturen WE-ME berører også økologi og ansvaret for å ta vare på naturen. Det berører vennskap – å føle seg ensom eller inkludert. Det berører samarbeid og demokrati. Og ikke minst: Hvor er overgangen mellom et individ og en gruppe? Hvem definerer hvem som er inni gruppen og utenfor? Hvilke kriterier bruker vi for å kategorisere grupper (etnisitet, farge på håret, farge på skoene, hvor langt du kan hoppe, hvilke bøker du har lest, hvor mye foreldrene dine tjener, hvilket land du er født i etc.)?

Ordet «WE» er gruppen, mens det motsatte er individet «ME». Ved å dreie på hjulet kan du snu dette ordet og veklse mellom de to motsetningene.

Til vanlig står tre WE-ME-skulpturer i Rommensletta skulpturpark, Smedstua i Groruddalen i Oslo. Vi er så heldige å få låne den ene av Kulturetaten Oslo Kommune i to uker våren 2018. Julia Vance vil besøke Norge for å treffe alle på 6. trinn i Nittedal i løpet av uke 18 og 19.


TIDSAGENDA 60 minutter

20 minutter: Elevene møter Julia Vance ved skulpturen «WE-ME» ute i skolegården. De skal snakke om hva «WE-ME» handler om og få snurre på skulpturen. Elevene skal også få noen enkle øvelser rundt skulpturens tema.

5 minutter: Gå til klasserommet

15 minutter: Julia Vance vil vise en bildepresentasjon og fortelle kort om sitt kunstnerskap.

15 minutter: Hver elev får en liten klump med plastelina og former enten bokstaven M eller E. 

Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Akershus fylkeskommune, kulturseksjonen, DKS-enheten
  • Kunstnere/grupper: Julia Vance
  • I samarbeid med: Kulturetaten Oslo Kommune  v/Lily Vikki
  • Idé/opplegg: Julia Vance i samaribeid med DKS Akershus v/ Vibeke Kirkebø Hegg

Om kunstner / utøver / gruppe

Julia Vance jobber ved Studio Sem like ved fjellene i Carrara i Italia, der den hvite marmoren blir hentet ut av fjellene. Hun deler tiden mellom å bo i Italia og Norge.

Publikumskommentarer