Tilbake

TABBER OG TANGENTER

I film og i spill brukes musikk til å sette en stemning. Til å hjelpe oss seere med å vite hva vi skal føle: for eksempel frykt eller glede, om vi skal le eller gråte eller… ja hva som helst, egentlig.

Bøker, derimot, kommer vanligvis «som de er», og ordene må klare seg på egenhånd. Forfatteren bruker ord for at leseren skal føle, og leseren lever seg inn i historien med utgangspunkt i seg selv og sine egne erfaringer.

Gudrun Skretting har skrevet en hel roman, uten en eneste tone i. Enda hun er musiker.

Likevel har hun med seg piano når hun leser og forteller fra komedien "Anton og andre uhell."

For oppleves teksten annerledes hvis vi legger musikk til?

Og hva skjer hvis vi spiller noe annet?

Kan musikken lure oss?

Produksjonen tar sikte på å la elevene erfare hvordan både ord og musikk påvirker fantasien vår, og bevisstgjøre dem på virkemidler de til en hver tid omgis og påvirkes av. I tillegg søker den å øke elevenes leselyst gjennom en god litteraturopplevelse – med lave skuldre og mye humor.

Lærerveiledning

Last ned:

Gudrun ønsker at klassen skal ha lest de første 17 sidene i boken "Anton og andre uhell" før hun kommer (finnes også på lydbok).

Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Akershus fylkeskommune, kulturseksjonen, DKS-enheten
  • Kunstnere/grupper: Gudrun Skretting
  • Idé/opplegg: Gudrun Skretting og Vilde Kamfjord

Om kunstner / utøver / gruppe

Gudrun Skretting er utdannet pianist med diplomeksamen fra Norges Musikkhøgskole, har spilt med flere orkestre og ved en rekke festivaler.

Etter studium ved Norsk Barnebokinstitutt ga hun ut boka "Anton og andre uhell", som ble belønnet med Kulturdepartementets Debutantpris, NBUs debutantpris Trollkrittet og nominert til Arks barnebokpris. Oppfølgeren "Anton og andre flokkdyr" vant i 2017 ARKs Barnebokpris.

Publikumskommentarer