Tilbake

DAMER OG DEMONER

Forfattere kan oppføre seg akkurat som de vil!

Elevene møter forfatter og illustratør Reidar Kjelsen i en forestilling i standup-aktig stil. Alt kan skje når Reidar er på besøk. Han brøler så høyt han kan og hopper gjerne rundt på bordene. Barna får ta del i Reidars egne erfaringer om hvor slemme damer kan være. Han tar gjerne opp en gutt fra salen som han dumper foran alle. I tillegg presenterer Reidar flere av sine barnebøker, samt originalillustrasjoner.

Høydepunktet er ofte når Reidar tegner et monster på flippover etter barnas egne beskrivelser. Som bøkene til Reidar, er produksjonen spesielt rettet mot gutter som tror bøker ikke er tøft. Men det er også fare for at jentene kan få latterkrampe!

Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Akershus fylkeskommune, kulturseksjonen, DKS-enheten
  • Kunstnere/grupper: Reidar Kjelsen
  • Idé/opplegg: Reidar Kjelsen

Om kunstner / utøver / gruppe

Reidar Kjelsen eier ikke hemninger. Likevel får han lov til å boltre seg innenfor barnebokforumet. Han jobber for å ødelegge ryktet til høner og påstår at damer er det slemmeste som finnes her i verden. Han har skrevet bøker som beviser det, og bøker om merkelige monstre, livredde dyr og en fyr som heter Gud. Han synes ikke at man skal undervurdere leserne bare fordi de er barn.

Reidar er nok ellers mest kjent som illustratør for "Otto Monster" bøkene til Jon Ewo. Totalt har han gjennomillustrert nærmere 50 bøker/hefter, hvorav åtte er selvskrevne. Han liker å gjøre narr av forfatteren når han illustrerer.

De siste årene har han hatt over 4000 forestillinger på norske skoler og biblioteker. Dette på tross av at alle som inviterer han ber om bråk!

Publikumskommentarer