Akershus fylkeskommune, kulturseksjonen, DKS-enheten
Postadresse: Postboks 1196, Sentrum, 0107 OSLO
Besøksadresse: Schweigaardsgt. 6, 4. etg., 0107 OSLO
Telefon: 22 05 53 40 • kontakt: • Nettsted: http://www.dksakershus.no
NATTA PAPPA HENTA OSS
Produksjonsliste
Program

NATTA PAPPA HENTA OSS

Se alle bilder, videoer, lydklipp, vedlegg

ANIMERT DOKUMENTARFILM

Da moren til Steffan døde følte han ingenting. Ikke sorg. Ikke lettelse. Hvordan ble det sånn? Regissør Steffan Strandberg forsøker i denne filmen å forsone seg med barndommen hos en mamma som valgte alkoholen framfor barna - og om natta som ble avgjørende for ham og lillebroren. I en pandoras eske av fortrengte minner dukker både morsomme høydepunkt, spennende eventyr og såre etterspill opp, og livets mysterium virker uhåndgripelig. Gjennom gamle super 8-filmer, animasjon og nye filmopptak gjenskaper Steffan sommeren han var 11 år, sommeren som forandret alt.

Regissør Steffan Strandberg møter elevene i kinosalen og forteller om arbeidet med filmen og svarer på spørsmål.

Lærerveiledning

Denne filmen handler om å vokse opp i et hjem preget av omsorgssvikt på grunn av alkoholmisbruk. 90 000 barn i Norge lever med en mor eller far som misbruker alkohol. Det tilsvarer to barn i hvert klasserom. Det å vokse opp med alkoholmisbruk hos en eller flere foreldre innebærer en oppvekst preget av uforutsigbarhet, frykt, avmakt og ansvar. For de fleste innebærer det svikt i omsorgen, både fysisk og psykisk. "Natta pappa henta oss" viser barnets perspektiv ved omsorgssvikt grunnet alkholmisbruk - og det gjør den god som utgangspunkt til å snakke om slike opplevelser. Vi ber om at lærere som kjenner til at elever i klassen har opplevd denne eller lignende type problemer forbereder elevene litt ekstra.

Denne filmen bruker flere fortellerteknikker for å ta oss med tilbake til regissørens oppvekst. Den egner seg godt som utgangspunkt for diskusjoner om sjanger, estetikk og filmatiske virkemidler. Ta gjerne i bruk filmstudiearket (lenke til høyre) ved etterarbeid i klassen.

Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Akershus fylkeskommune, kulturseksjonen, DKS-enheten
  • Kunstnere/grupper: Steffan Strandberg
  • Idé/opplegg: Steffan Strandberg og DKS Akershus

Om kunstner / utøver / gruppe

Regissør Steffan Strandberg er en prisbelønnet regissør som debuterte på kino med "7.Himmel" i 2003. I 2011 vant han med "Himmelen bak huset" prisen for beste kortfilm under Chicago International Children’s Film Festival. "Natta pappa henta oss" er hans første personlige film.

Multimedia og vedlegg

Bilder

NATTA PAPPA HENTA OSS
Foto: Indiefilm
NATTA PAPPA HENTA OSS
Foto: Indiefilm
Steffan Strandberg
Foto: Indiefilm

Video/Lyd

Film
Trinn: 9 - 10
Praktisk informasjon
Kontaktperson produksjon
Produsent / turnékoordinator
Hilde Kjos
Tlf 22 05 53 49
hilde.kjos@afk.no
Tanja Faaten Steen
Tlf 22 05 53 01
tanja.flaaten.steen@afk.no
Programlengde
100 minutter
Maks publikumsantall
100
Arena / rom
lokal kino
Transport
Skoler som ikke har gang/sykkelavstand til kinoen bestiller transport selv. Faktura sendes DKS Akershus og skal spesifiseres med dato, skole og destinasjon. Faktura merkes med ressursnr: 515720. Fakturaadresse:  AFK, Fakturamottak, Pb 1160 sentrum, 0107 Oslo.
Oppriggingstid
5 min.
Nedriggingstid
5 min.
Lenker
Arrangører
Arrangert av:
Akershus fylkeskommune, kulturseksjonen, DKS-enheten