Akershus fylkeskommune, kulturseksjonen, DKS-enheten
Postadresse: Postboks 1196, Sentrum, 0107 OSLO
Besøksadresse: Schweigaardsgt. 6, 4. etg., 0107 OSLO
Telefon: 22 05 53 40 • kontakt: • Nettsted: http://www.dksakershus.no
(TILRETTELAGT) ALMIR OG PUFFENE
Produksjonsliste
Program

(TILRETTELAGT) ALMIR OG PUFFENE

Se alle bilder, videoer, lydklipp, vedlegg

Almir kommer til skolen med akkordeonet på ryggen og splitter ny egenkomponert musikk i hode og fingre - men ikke nok med det; han har med seg ti magiske puffer! Disse er utstyrt med lyselementer som trigges av musikken Almir spiller live og til et lysdesign. Slik blir puffene en visuell del av musikken. Puffene er utformet slik at barn fra 6-12 år kan sitte på dem mens Almir beveger seg rundt i rommet med musikken som vegviser

ALMIR OG PUFFENE  er en ordløs forestilling som handler om Almirs oppvekst i byen Tuzla i Bosnia under den Jugoslaviske borgerkrigen.  Her bodde han sammen med familien sin i en av byens blokkområder. ALMIR OG PUFFENE handler om denne oppveksten; en liten gutt med trekkspill som løp opp og ned trappene og inn dørene til venner og familie i blokkene der de bodde. Det var her han fikk sitt første trekkspill, det var her han lekte gjemsel,  men også her han måtte løpe i dekning for krigens stygge vesen. Almir gjenskaper lydene med trekkspillet sitt - opp og ned trapper, gjennom dører som knirker, mørke kjellere, spennende loft med trekkfulle lyder og barnelatter med store smil. Det er denne verdenen Almir tar oss med til. 


Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Akershus fylkeskommune, kulturseksjonen, DKS-enheten
  • Kunstnere/grupper: Almir Meskovic
  • Idé/opplegg: Utøver/komponist i samarbeid med produsent Ragnhild Vreim Tveitan (DKS-Buskerud), lyskunstner/sceneograf Kyrre Heldal Karlsen, koreograf Anne Bryhn, programmerer Jonas Barstad og lysdesginer Gard Gitlestad.

Om kunstner / utøver / gruppe

Almir Meskovic er utdannet ved Norges Musikkhøgskole (2014). Han er en bosnisk musiker bosatt i Norge som er i ferd med å etablere et internasjonalt omdømme som klassisk akkordeonist, både som solist og kammermusiker. Han er også en ung komponist og kan senest vise til et komplett verk skrevet for Akershus teater til barneforestillingen Klovneskrekk. Almir spiller, arrangerer og komponerer også musikk innen balkanrelaterte sjangere, som f.eks. Sevdah. Han kan vise til sitt eget orkester – The Kuraybers – som har gjort suksess, bl.a. gjennom sitt samarbeid med den serbiske superstjernen Jelena Tomasevic. Han har også en rekke andre prosjekter, som duoen Almir & Daniel. I tillegg har han i Norge samarbeidet med musikere/institusjoner som KORK, Oslo Filharmonien, Nationaltheatret, Nordland teater, Festspillene i Bergen, komponist Kjell Habbestad, Silje Nergaard, Yaakov Rubinstein og  Arc Music. 

Om verket: ALMIR OG PUFFENE er en nyskapende konsertproduksjon med bosnisk komponist og akkordeonist Almir Meskovic for målgruppen 6-12 år. Repertoaret er nyskrevet samtidsmusikk av Almir Meskovic som tar for seg hans to sterkeste sider; bosnisk sevdah musikk og samtidsmusikk for trekkspill hvor Sofia Gubaidulina og Arne Nordheim har sterk innflytelse. Verket inneholder også elementer av gjentagelse ved hjelp av diverse loopepedaler og andre miditriggede pedaler. Dette er for å skape en fornemmelse av et ensemble og for å utnytte trekkspillets fulle potensiale også med hensyn til rytme.


Medvirkende

  • Almir Meskovic
  • ALMIR MESKOVIC (akkordeonist)
  • ELVIS MEDIC (tekniker)

Multimedia og vedlegg

Bilder

ALMIR MESKOVIC
Foto: Thomas Leduc
ALMIR DRAR BELGEN
Foto: Thomas Leduc
Musikk, Musikk / Annet
Trinn: 1 år - VG3
Praktisk informasjon
Kontaktperson produksjon
 Ann-Cathrin Tessnes
Tlf 22055350 / mob nr 92 42 44 35 ann-cathrin.tessnes@afk.no
Kontaktperson utøver

Almir Meskovic; 
Mob nr 941 52 666
meskovic88@gmail.com

Programlengde
35 min; konsertene varer i ca 25 min med ca 10 min etterspill/lek med barna.
Maks publikumsantall
100
Arena / rom
Gymsal eller annet egnet rom på skolen
Bærehjelp
5 sterke elever og/eller lærere
Oppriggingstid
75 min.
Nedriggingstid
30 min.
Strøm
16 A
Merknad om publikumsplassering
I rommet hvor konserten holdes, settes det opp 9 store puffer (eller færre) som barna skal sitte på og ved siden av. Det er viktig at lærerne gir beskjed til elevene om hvordan elevene skal sitte før de går inn i rommet. Vi ber om at lærerne setter seg sammen med elevene for å oppleve konserten sammen med dem. Dette skaper ro og trygghet i en annerledes setting. Musiker bruker hele rommet til å bevege seg rundt i mens han spiller.
Må blendes
Ja
Merknad
EVALUERING
Vi setter stor pris på tilbakemeldinger på våre produksjoner. Send e-post til ann-cathrin.tessnes@afk.no dersom du har noe på hjertet!
Vedlegg
Arrangører
Arrangert av:
Akershus fylkeskommune, kulturseksjonen, DKS-enheten
Medvirkende
  • ALMIR MESKOVIC (akkordeonist)
  • ELVIS MEDIC (tekniker)