Tilbake

(TILRETTELAGT) LIVET, DØDEN OG KLOVNEN

Med utgangspunkt i billedbøkene Jeg er Døden, Jeg er Livet og Jeg er Klovnen virvler Elisabeth Helland Larsen opp store tema på en ufarlig måte. Hun bruke figurteater og klovning i møte med barna, og kommuniserer både visuelt og verbalt. Elisabeth ønsker å snakker om både livet og døden på en hverdagslig måte, og ikke skape tabuer rundt noe vi alle må forholde oss til. Hun legger alltid vekt på å stimulere de friske kreftene i dem hun møter, og de store temaene blir behandlet på en leken og varm måte.

Dette året besøker Elisabeth skolene alene.

Neste skoleår, 2019/20, har Elisabeth med seg musiker Paal Viken Bakke.

Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Akershus fylkeskommune, kulturseksjonen, DKS-enheten
  • Kunstnere/grupper: Elisabeth Helland Larsen
  • Idé/opplegg: Med utgangspunkt i billedbøkene Jeg er Døden, Jeg er Livet og Jeg er Klovnen virvler Elisabeth Helland Larsen opp store tema på en ufarlig måte. Hun bruke figurteater og klovning i møte med barna, og kommuniserer både visuelt og verbalt. Elisabeth ønsker å snakker om både livet og døden på en hverdagslig måte, og ikke skape tabuer rundt noe vi alle må forholde oss til. Hun legger alltid vekt på å stimulere de friske kreftene i dem hun møter, og de store temaene blir behandlet på en leken og varm måte.

Om kunstner / utøver / gruppe

Elisabeth Helland Larsen (f. 1973) er forfatter og skuespiller. Hun har studert ved teaterskolen Jacques Lecoq i Paris og ved Norsk Barnebokinstitutt. Hun har jobbet som klovn i over 20 år, som sykehusklovn i en årrekke og er kunstnerisk leder for Sykehusklovnene. I tillegg driver hun kulturenheten All Noses. Etter 25 års arbeid med klovning på sykehus, asylmottak og flyktningeleirer gleder Elisabeth seg til å møte skolebarn med egne bøker.

Publikumskommentarer