Akershus fylkeskommune, kulturseksjonen, DKS-enheten
Postadresse: Postboks 1196, Sentrum, 0107 OSLO
Besøksadresse: Schweigaardsgt. 6, 4. etg., 0107 OSLO
Telefon: 22 05 53 40 • kontakt: • Nettsted: http://www.dksakershus.no
APOLLO
Produksjonsliste
Program

APOLLO

Se alle bilder, videoer, lydklipp, vedlegg

Georg har en bestefar som også heter Georg. En nesten vanlig bestefar. Men bare nesten. …  Historiene han forteller, er så utrolige at de må være sanne. Men ingen får høre dem. De er nemlig superhemmelige. Bestefar Georg vokste opp i en stor og fargerik familie. Og de mest fargerike var to onkler som var fullstendig oppslukt av modelltog. Fordi onklene var døve, måtte Georg tolke for dem. De samme onklene fant opp et styringssystem for modelltog, et supersmart system som også kunne styre romraketter. Og da de viktige oppfinnerpapirene ble stjålet, ble vesle Georg viklet inn i storpolitikken og i de villeste situasjoner - som å møte en amerikansk president, gjøre innbrudd i en ambassade under bryllupet til selveste kronprinsesse Sonja og kronprins Harald, bli forfulgt av en hissig spion, og gå i dekning sammen med den lett energiske storfamilien slik at onklene kan hjelpe Nasa med Apolloferden. Les bestefar Georgs historie om alt dette, og om hvordan det helt til slutt blir stående et lite rødt lokomotiv på månen.

Apollo er en helt usannsynlig sannsynlig fortelling om geniale oppfinnelser, modelltog, romraketter, skumle spioner, amerikanske presidenter og hjelpsomme kongelige. Og om en smart og modig 11-åring.

"Jeg sluker den utrolige historien rått. Jeg vet jo, og det vil enhver 12-åring som leser denne boken også vite, at dette er oppspinn. Men for et fascinerende oppspinn! Og det kunne jo nesten ha hendt?" Anne Cathrine Straume, nrk.no

Vant Kulturdepartementets pris for barne- og ungdomslitteratur utgitt 2018.

Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Akershus fylkeskommune, kulturseksjonen, DKS-enheten
  • Kunstnere/grupper: Bjørn Ingvaldsen

Om kunstner / utøver / gruppe

Bjørn Ingvaldsen debuterte som forfatter i 1995 med novellesamlingen "Landskap med gul Lada". I 1998 debuterte han som barnebokforfatter med "Stolpesko". Senere gav han ut bøkene om den vandrende katastrofen Espen Herbert, som fikk veldig god mottakelse fra leserne.

Bjørn Ingvaldsen mottok Rogaland fylkes litteraturstipend i 1998, i 2004 Arks barnebokpris for "Neivel, da" og i 2011 Rasmus Løland-stipendet. Ingvaldsen var leder av organisasjonen Norsk Barne- og Ungdomsbokforfattere fra 2011 til 2017.

"Far din" ble nominert til ARKS barnebokpris 2016, til Bokslukerprisen 2017, Barnas bokpris 2017 (Bergen Offentlige Bibliotek) og til den høythengende Nordisk råds barne- og ungdomslitteraturpris 2017. ​​​​​​​Bjørn Kulturdepartementets pris for barne- og ungdomslitteratur utgitt 2018 for "Apollo"


Medvirkende

  • Bjørn Ingvaldsen
  • Bjørn Ingvaldsen

Multimedia og vedlegg

Bilder

Foto: Elisabeth Tønnessen
Litteratur
Trinn: 5 - 5
Praktisk informasjon
Kontaktperson produksjon
Spørsmål med vekt på programinnhold og forberedelser:
Kontakt produsent Eldrid Johansen
Tlf. 22 05 54 54/97 67 29 69
Spørsmål om tidspunkt/gjennomføring?
Turnékoordinator Ida Hasund
Tlf: 22 05 54 37 / 404 92 913
Kontaktperson utøver
Bjørn Ingvaldsen 
E-post: bjorn@forfatteren.no
Mobil: 90789128
Lenker
Arrangører
Arrangert av:
Akershus fylkeskommune, kulturseksjonen, DKS-enheten
Medvirkende
  • Bjørn Ingvaldsen