Tilbake
Ragnar Aalbu
June Witzøe
Hæge Håtveit

MESTERDETEKTIVEN PURRIOT

Forfatter Bjørn Fredrik Rørvik purrer sammen med illustratør Ragnar Aalbu fantasien med sin grønnsaksverden, og hovedfokus i Purriot-bøkene er mysteriene.

Mesterdetektiven Purriot er en grublete og smart, men litt engstelig detektiv, som samtidig er en purre. Kona hans Paprika er mer handlekraftig, og sammen drar de ut på landet for å løse et mysterium med en usynlig gjerningsmann. Bøkene er krim i beste Agatha Christie-stil, eller skal vi si Agatha Crispi... Radarparet Rørvik og Aalbu byr på opplesning, utlodning og grønnsaksjakt.

Krimsjangeren kan definitivt føre mange elever inn i litteraturens verden!

Lærerveiledning

Elevene behøver ikke å forberede seg spesielt til besøket, men dere får det best sammen der alle elevene vet noe om hvem som kommer og hva som skal skje. Dere kan også finne bøker om forfatteren på biblioteket, lage en utstilling, lese et avsnitt eller to høyt for hverandre, gjerne lese en av bøkene og forberede spørsmål om det å være forfatter, eller spørsmål til innholdet i boken.

Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Akershus fylkeskommune, kulturseksjonen, DKS-enheten
  • Kunstnere/grupper: Bjørn F. Rørvik og Ragnar Aalbu
  • Idé/opplegg: Bjørn F. Rørvik og Ragnar Aalbu

Om kunstner / utøver / gruppe

Forfatter Bjørn F. Rørvik er født i 1964. Han er oppvokst i Østre Jevnaker på Hadeland, hvor foreldrene drev gartneri. Han har jobbet med film- og videoproduksjon, som frilanser for lokalavis, kinomaskinist og radiotekniker. Han har utdannelse i media og kommunikasjon fra Distriktshøgskolen i Volda. Bjørn kan ganske mye om fugler og dyr, og liker å reise rundt i Norge på forfatterbesøk. Han bor på Oppsal i Oslo.

Bjørn F. Rørvik er kjent for bøkene om Reven og Grisungen. Han har også skrevet «Bukkene Bruse på Badeland» og om mesterdetektiven Purriot. Han debuterte med boka «Reddikhaien» i 1996.

Flere av bøkene hans er solgt til utlandet.

Forfatter og illustratør Ragnar Aalbu (1966) har hovedfag fra Statens Håndverks- og Kunstindustriskole. Han arbeider i Oslo og er dessuten odelsgutt. Han fikk Kultur- og kirkedepartementets debutantpris 2004.

Ragnar Aalbu har blant annet gitt ut disse bøkene:
2012 «Anda i ødemarka»
2012 «Purriot og den usynlige mannen»
2011 «Harry og Roger får en slags venn»
2010 «Ville veier»
2009 «Harry og Roger på tur»
2008 «Dyr i drift»
2008 «Et hundeliv»

Elevorientering

For forfatteren er det godt å føle seg ønsket og velkommen!
Hvordan kan din klasse ta imot forfatteren på en god måte? Her er noen forslag:

  • Fortell alle i klassen at forfatteren kommer på besøk, og hvorfor (lag plakater, fortell i klassen)
  • Er inngangen til skolen lett å finne? Kan to elever møte forfatteren ute eller inne? Byr dere på kaffe eller te på personalrommet?
  • Hvem ønsker velkommen i klasserommet?
  • Spør forfatteren om alt dere lurer på!
  • Har dere lest i noen av bøkene forfatteren har skrevet?
  • Hvem takker for besøket?

Skoleelever er et flott publikum! Forfatterne liker veldig godt å møte dere, og vi håper du får lyst til å lese mer etter besøket. Eller skrive en flott historie selv!

Ha en fin dag med forfatter Bjørn F. Rørvik og illustratør Ragnar Albu på besøk!

Publikumskommentarer