Tilbake
Lucija Mrzljak

FILMENS BEGYNNELSE

Er det sånn det virker?

For snart 120 år siden ble verdens første film vist for et vantro Paris-publikum. Siden den gang har filmen, i følge med TV, blitt en naturlig del av hverdagen. Gjennom denne produksjonen får elevene innblikk i både tidlig filmhistorie og hvordan film fungerer teknisk. Hvordan kan 24 fotografier vist i rask rekkefølge se ut som en ekte bevegelse? Og hvordan var det noen klarte å få det til?

Animatør Margrethe Danielsen forteller historien om de første filmpionerene. Hun har med seg gammelt filmutstyr og filmfremvisere, optiske leketøy og god, gammeldags film som elevene får tegne på. Til slutt blir det premiere!

Lærerveiledning

Vi vil vite hva  elever og lærere syns om filmopplevelsene dere får gjennom Den kulturelle skolesekken. Send gjerne en e-post med ris eller ros til produsent Siri Natvik.

Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Akershus fylkeskommune, kulturseksjonen, DKS-enheten
  • Produsent: Siri Natvik, DKS Akerhus
     
  • Idé/opplegg: Hege Bø/Pirk AS og DKS Akershus v/Siri Natvik

Om kunstner / utøver / gruppe

Margrethe Danielsen er utdannet animatør fra Høgskolen i Volda og førskolelærer ved estetisk linje ved Dronning Mauds Minne Høgskole i Trondheim. Margrethe jobber nå som animatør hos Nuku filmstudio i Tallinn. Hun har også veiledet og holdt mange filmkurs for barn og ungdom i Norge.

Publikumskommentarer