Tilbake
Øivind Möller Bakken

BÅRD & BACH

Cellospill – med og uten strøm...

Skal tro hva Johann Sebastian Bach hadde sagt om han visste at mye av musikken han skrev for tre hundre år siden har overlevd og stadig spilles over hele verden? I denne konserten skal du få høre Cellosuite i G-dur, den første av Bachs seks cellosuiter som er blant den «overlevende» musikken.

Ordet suite er fransk og betyr rekke; en cellosuite er en rekke med cellostykker som har fått navn etter ulike danser. Denne musikken har til alle tider fått hjerter til å banke og tårer til å trille, og mange synes fortsatt at denne musikken er nr. 1!

Når musikk overlever i tre hundre år og fortsatt føles ung og sprek, skyldes det nok blant annet at den har blitt spilt så mye og av så mange. Den har vært alle cellisters store «styrkeprøve» – noe å strekke seg etter og måle seg mot, noe en liksom aldri blir helt ferdig med, og som kan spilles hele livet uten å bli lei. I møtet med denne slitesterke og tidløse musikken, lar Bård seg forføre og inspirere: Kanskje blir du inspirert i møtet med Bård & Bach?

Turnèområde: Eidsvoll, Nannestad og Hurdal (Romerike 5)

Turnèperiode: 20. tom 31. mars 2017

Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Akershus fylkeskommune, kulturseksjonen, DKS-enheten
  • Produsent: Ann-Cathrin Tessnes

    Spørsmål om kunstnerisk innhold?
    Kontakt Ann-Cathrin Tessnes, tlf: 22 05 53 50 / 924 24 435

    Spørsmål om tidspunkt/gjennomføring?
    Kontakt Unni Skavdal Havdal, tlf: 22 05 53 58 / 957 48 025
  • Idé/opplegg: Bård Bosrup i samarbeid med produsent Johannes Nome

Om kunstner / utøver / gruppe

Bård er en cellist, det vil si at han en er en profesjonell cellospiller, en som lever av å spille cello på konserter, både solo, som betyr alene, eller sammen med en gruppe cellister i et symfoniorkester, som for eksempel Oslo-Filharmonien. Les mer om Bård.

Publikumskommentarer