Tilbake
Isa Crea
Isa Crea
Isa Crea
Isa Crea

(VGS 2016/17) FUGA - TANGO - FUEGO!

Emigrant og immigrant – fra kirke til bordell...

Rydd gulvet og gjør klar til en tangoopplevelse av de sjeldne! Med gnistrende spill og ildfull dans framført av mestere i sine fag, får dere oppleve tango på nært hold! Det skal handle om bandoneonet; det lille trekkspillets eventyrlige rundreise fra en traust tilværelse i tyske kirker til varm velkomst i Buenos Aires’ bordeller rundt år 1900. I det rike Argentina får instrumentet nye impulser og blir selve lyden av tango! Med bandoneonets inntreden på europeiske konsertscener, er reisen over og ringen sluttet. Fuego er forresten det spanske ordet for ild - og det er den vi håper å tenne hos deg!

23. januar: Roald Amundsen VGS i Oppegård kommune og Ski VGS i Ski kommune

Lærerveiledning

SPANSK DIKT I NYNORSK SPRÅKDRAKT TRENGER 1-2-3 STEMMER!

Vedlagt til høyre på siden finner dere det spanske diktet Pedacito de cielo av den argentinske poeten Homero Expòcito, som i Per Arne Glorvigens nynorske gjendiktning har blitt kalt Ein flik av himmelen. I møte med musikk av Francini/Stamponi ble dette i 1942 til en tangovals eller en valsetango som vil bli framført på orginalspråket i løpet av forestillingen.  Om det finnes en elev som har lyst til å framføre dette diktet - eller kanskje til og med tre elever som kan ta et vers hver og bli medvirkende aktører, hadde det vært gøy og ikke minst nyttig for å lette forståelsen hos publikum. Vi oppfordrer til en personlig og frigjort formidling!

Kanskje kan diktet i sin orginalform jobbes med i skolens spanskundervisning? (se vedlegg til høyre på siden)

Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Akershus fylkeskommune, kulturseksjonen, DKS-enheten
  • Produsent: Ann-Cathrin Tessnes
  • Idé/opplegg: Per Arne Glorvigen i samarbeid med musikkprodusentene i DKS Oppland og DKS Akershus, Thor Kvande og Ann-Cathrin Tessnes.

Om kunstner / utøver / gruppe

Publikumskommentarer