akershus

Scenekunstbrukets Unge Stemmer

Scenekunstbrukets Unge Stemmer er et nettsted hvor ungdom mellom 13 og 20 år kan skrive om scenekunsten de opplever, både gjennom DKS og på andre arenaer.

Det eneste man trenger å gjøre for å få sin anmeldelse på nett på ungestemmer.no, er å registrere seg, og å skrive om profesjonell kunst.

På ungestemmer.no finnes også skrivetips til hvordan man skriver om scenekunst.

Hva kan elevene skrive om?
På ungestemmer.no kan elevene skrive om alt av scenekunst: for eksempel teater, dans og nysirkus. Det kan enten være noe de har sett på skolen gjennom Den kulturelle skolesekken, eller på et teater eller kulturhus. Kanskje de har intervjuet noen om stykket, eller de vil skrive en anmeldelse? På Unge Stemmer kan elevene skrive de tekstene de vil, for eksempel anmeldelser, tanker, intervjuer og artikler. Om de har laget en liten filmsnutt, kan de legge inn den også.

Hvem leser på Unge Stemmer?
Unge Stemmer er en offentlig side hvor alle kan lese det som er skrevet. Andre ungdommer som skal se samme forestilling, kunstnerne som har laget stykket, andre som jobber med teater, og de som velger ut hva som skal vises i Den kulturelle skolesekken.

Læreplanen
Unge Stemmer kan for eksempel brukes i norskundervisning og sal & scene-faget, og kan være et godt redskap for å få elevene til å reflektere over og tolke ulike sjangre og uttrykk. Det bidrar til nettvett og gir en mulighet til å utforske litterære sjangre som artikkel, kronikk, intervju, reportasje, essay, kåseri eller fortelling. Ved å uttrykke sin mening offentlig på nett, og også oppleve at andre enn læreren leser teksten, kan elevene oppleve å få plass i det offentlige rom, og slik være en del av et demokratisk samfunn.

DKS Akershus oppfordrer unge scenekunst- og skriveentusiaster til å prøve seg!

 

 

Scenekunstbrukets Unge Stemmer

Scenekunstbrukets Unge Stemmer

_