Akershus fylkeskommune, kulturseksjonen, DKS-enheten
Postadresse: Postboks 1196, Sentrum, 0107 OSLO
Besøksadresse: Schweigaardsgt. 6, 4. etg., 0107 OSLO
Telefon: 22 05 53 40 • kontakt: • Nettsted: http://www.dksakershus.no
Kontaktperson:
(TILRETTELAGT) HEI, JEG ER ET DIKT!
Produksjonsliste
Program

(TILRETTELAGT) HEI, JEG ER ET DIKT!

Se alle bilder, videoer, lydklipp, vedlegg

Språkets utallige muligheter

På tvers av litterære sjangre lokkes vi til kanten av fantasiens stupebrett – uten å sjekke om det er vann i det kreative bassenget tar vi sats.

I dette møtet med forfatter Per Ivar Martinsen utforskes språklig kreativitet gjennom undring, diskusjon og lekent alvor. Det oppfordres til skrive-stimulerende eksperimenter og praktiske øvelser for de som vil ta pennen fatt. Poesi og kortprosa inviterer til samtaler rundt tidløse tema: å se og bli sett, vennskap og samhold, gruppepress, ønsker og uro for fremtiden, det multikulturelle, identitet, tabu, psykisk helse, relasjoner til voksne, humorens nødvendighet, alvorets uunngåelighet, det enkle og det vanskelige, og dessuten det vi kaller kjærlighet.

Kjennskap til ulike språk, muntlig slang og gatespråk kan ofte bidra med en særegen valuta for språklig kreativitet. Ved å etablere en positiv og energisk gruppedynamikk oppfordres elevene til å by på seg selv. De utfordres til konstruktive innspill rundt tema og virkemidler, samt frivillig opplesning av nyskrevet tekst.

"Et godt og inspirerende skriveverksted som løftet norskfaget ut av skolen og inn i den litterære verden. Elevene var veldig fornøyde." lærer, vg2


Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Akershus fylkeskommune, kulturseksjonen, DKS-enheten
  • Kunstnere/grupper: Per Ivar Martinsen, lyriker og gjendikter, låtskriver og musiker.

Om kunstner / utøver / gruppe

Per Ivar Martinsen er lyriker og gjendikter, låtskriver og musiker. Forfatterskapet omfatter utgivelser av egen poesi og prosa, gjendiktning og oversettelse, lyrikk til egne og andres plateutgivelser, tekst for kortfilm etc.

Han har 25 års arbeidserfaring "på golvet" innen psykiatri og psykisk helse: akutt, bokollektiv, rehabilitering, rusomsorg, samt lavterskel-tilbud som musikkinstruktør. Arbeidet som kulturformidler alterneres med jobb som miljøterapeut på et dobbeltdiagnose-team i Bydel Gamle Oslo. Det å ha møtt alle typer mennesker i utsatte livssituasjoner, kriser og vanskelige livsfaser har bidratt til at han har en uredd tilnærming til å møte folk, mange av møtene med ungdom i skolen forankres i nettopp disse erfaringene.   Å tilrettelegge for en kreativ atmosfære handler om å allmenngjøre erfaringer, følelser, opplevelser og fornemmelser – allmenngjøre at vi alle kjenner på de samme gleder og sorger, utfordringer, lengsler og jubel, at vi tar hverandre dønn på alvor, at vi ønsker hverandres bekreftelse og kjærlighet, at vi er summen av våre erfaringer òg at alle har noe å bidra med .

Per Ivar har siden 2005 gjort forfatterbesøk med skriveverksteder for ungdom, både gjennnom DKS og Ungdommens kulturmønstring. Som musiker figurerer han som låtskriver, vokalist, arrangør og produsent i ulike sammenhenger, blant annet med soloprosjektet Coydog. 

Multimedia og vedlegg

Bilder

Per Ivar Martinsen
Foto: Tove Gundersen
Per Ivar Martinsen
Foto: Jorunn Sannes
Per Ivar Martinsen
Foto: V. Norum
Litteratur
Trinn: 8 - VG3
Praktisk informasjon
Kontaktperson produksjon
Spørsmål om kunstnerisk innhold?
Kontakt produsent Eldrid Johansen
Tlf. 97 67 29 69
Spørsmål om tidspunkt/gjennomføring?
Turnékoordinator for tilrettelagt Kim Stidahl
Tlf: 22 05 54 41/97 97 29 35
Kontaktperson utøver
Per Ivar Martinsen
Tlf: 994 57 836
Programlengde
120 minutter eller etter avtale med utøver
Maks publikumsantall
12
Arena / rom
Klasserom eller annet egnet lokale.
Annet utstyr
Stor tavle, kritt og svamp.
Eventuelt whiteboard og tusj.
Oppriggingstid
5 min.
Nedriggingstid
5 min.
Merknad
2 økter pr dag, minimum 45 minutters pause.
Lenker
Arrangører
Arrangert av:
Akershus fylkeskommune, kulturseksjonen, DKS-enheten