Tilbake

SUPERBITCHER OG FREGNETRYNER

Å være annerledes er ikke lett – det vet Anne Bea alt om. Hun er født med albinisme og har alltid skilt seg ut. Men nå som hun går i 7. klasse, føles hverdagen plutselig enda vanskeligere. Ikke bare er hun forelska i uoppnåelige Magnus, hun havner også i skuddlinja til klassens tre superbitcher. Heldigvis har hun bestevennen Nils, som alltid stiller opp. Sammen tar de opp kampen mot superbitchene.

Bøkene om Anne Bea, Nils og superbitchene har vunnet en rekke hjerter siden den første boka kom i 2014. Skolehverdagens opp- og nedturer, rangordningen i klasserommet, forelskelse, vennskap og det å føle seg utenfor er temaer som de fleste 9–13-åringer kjenner seg igjen i. Det er nettopp disse temaene som står i sentrum når A. Audhild Solberg besøker elever på 5.-7. trinn. Hun leser høyt fra bøkene og snakker om hvordan hun opplevde sin egen berg-og-dal-bane-kjøring mellom forelskelser, korpsflauser og aaaaaltfor mange fregner. Var det de opplevelsene som gjorde henne til forfatter? Bør man bruke egne følelser og minner når man skriver? Hvordan har Anne Bea det inni seg? Hvorfor er superbitchene så slemme? Svarene får elevene i løpet av en skoletime med mye humor og latter – og en stor porsjon underliggende alvor.

Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Akershus fylkeskommune, kulturseksjonen, DKS-enheten
  • Kunstnere/grupper: Audhild Solberg
  • Produsent: Eldrid Johansen
  • Idé/opplegg: Audhild Solberg

Om kunstner / utøver / gruppe

Audhild Solberg er født i 1975 og vokste opp i den lille bygda Sauland i Telemark. Hun er utdannet litteraturviter, og har jobbet som forlagsredaktør, manuskonsulent, språkvasker og litteraturkritiker – før hun tok steget over i forfatternes rekker i 2014 med barneboka Kampen mot superbitchene. Den ble tatt svært godt imot av både lesere og anmeldere, og vant ARKs barnebokpris samme år. Boka har også vunnet flere andre leserpriser og er under oversettelse til åtte språk. Oppfølgeren Superbitchene driter seg ut kom høsten 2015 og er også solgt til flere land. Den tredje boka, Det spøker for superbitchene, kom høsten 2016. Det er planlagt fire bøker i serien.

Audhild bor på Grünerløkka i Oslo, er glad i film, historie og bøker, og elsker alt som har med England å gjøre. Hva A.-en i navnet hennes står for?
 Vel, Anne Bea er ikke bare oppkalt etter mormoren sin, for å si det sånn!

Publikumskommentarer