Tilbake
Cappelen Damm
Cappelen Damm
Cappelen Damm
Cappelen Damm

EDWARD RUBIKONS MYSTERIER

Har du noen gang lurt på om spøkelser virkelig finnes?

Edward Rubikons Mysterier handler om et par gutter som løser mysterier. Bøkene er en krysning mellom tegneserie, billedbok og roman, og er fylt med spenning, humor, monstre og overnaturlig grøss.

Forfatter og illustratør leser fra bøkene og viser frem bilder. I tillegg forteller de om sine egne spøkelsesjakter hvor de har funnet ideer til historiene sine, og viser frem utstyr som man trenger når man skal jakte på spøkelser. Det blir også tid til monstertegning i fellesskap, og til slutt får elevene prøve seg på å lage sine egne monstre.

Produksjonen er støttet av Litteraturbruket.

Om utøvere og produsenter

 • Arrangert av: Akershus fylkeskommune, kulturseksjonen, DKS-enheten
 • Kunstnere/grupper: Aleksander Kirkwood Brown og Andreas Iversen
 • Produsent: Spørsmål om kunstnerisk innhold?
  Kontakt produsent Eldrid Johansen
  Tlf. 97 67 29 69

  Spørsmål om tidspunkt/gjennomføring?

  Turnékoordinator Ida Hasund
  Tlf. 404 92 913
 • Idé/opplegg: Alexander Kirkwood Brown, Andreas Iversen og DKS Akershus ved produsent Eldrid Johansen

Om kunstner / utøver / gruppe

Aleksander Kirkwood Brown (født 1984) er halvt norsk og halvt skotsk, og jobber som forfatter og manusforfatter på heltid. Han har skrevet flere bøker for barn og unge, blant annet bokseriene Edward Rubikons Mysterier og Mørkets Utvalgte. Ellers han han blant annet skrevet for tegneserien Donald Duck, TV-programmet Nytt på Nytt, og spillefilmen Askeladden i Dovregubbens Hall.

Andreas Iversen (født 1983) er illustratør og tegnserieskaper. Han vant Dagbladets tegnseriekonkurranse i 2014 med serien Generasjon Lost og tegner i dag serien Nobelkomiteen, som man kan lese daglig i Klassekampen. Andreas har illustrert flere bøker for barn, blant annet bokserien Edward Rubikons Mysterier.

Publikumskommentarer