Tilbake
André Ulveseter
André Ulveseter
André Ulveseter

ETT ORD - BILDER I KAMPEN MOT SÆRSKRIVINGSFEIL

Om særskriving, og viktigheten av å kunne skrive korrekt norsk. André Ulveseter forklarer og viser eksempler som både er humoristiske og horrible.

Facebooksiden "Bilder i kampen mot særskrivingsfeil" opprettet av komiker André Ulveseter fikk i løpet av fem dager 100.000 følgere på facebook, og ble en snakkis i media og på sosiale medier. Et halvt år etter lanseringen av facebooksiden, kom første bok ut av prosjektet.

Lærerveiledning

Norsklærere rundt om i landet bruker bildene i klasserommene sine. Til og med Språkrådet har hyllet Ulveseter sine bilder og hans humoristiske vinkling. André forteller om "eksplosjonen" kampanjen fikk i sosiale medier. Han snakker om bakgrunnen for hvorfor han tok for seg akkurat særskriving, forskjellene mellom orddeling og særskriving og eksempler på hva særskriving er. Han forteller også om fordelene med god kommunikasjon og rettskriving, og gir selvsagt en del bildeeksempler. En underholdene og inspirerende øk!

Om utøvere og produsenter

 • Arrangert av: Akershus fylkeskommune, kulturseksjonen, DKS-enheten
 • Kunstnere/grupper: André Ulveseter
 • Produsent: Spørsmål om kunstnerisk innhold?
  Kontakt produsent Eldrid Johansen
  Tlf. 97 67 29 69

  Spørsmål om tidspunkt/gjennomføring?

  Turnékoordinator Ida Hasund
  Tlf. 404 92 913
 • Idé/opplegg: André Ulveseter

Om kunstner / utøver / gruppe

André Ulveseter er født og oppvokst i Bergen, men bosatt i Ålesund hvor han bl.a. er pådriver for Standup Ålesund. Begynte med standup allerede i 1997 og har siden den gang reist land og strand rundt for å underholde; alene, og sammen med kjente og ikke fullt så kjente komikere.

Har bl.a. gjort supportjobber for Anne-Kat, Åsleik Engmark m.fl., og satte sommeren 2012 opp showet «Baderingenes Herrer» sammen med Roar Brekke. Er ofte å se på scenen rundt om på landets standupklubber, samt standupfestivaler.. Har de siste to årene reist rundt med standupshowet «Plenum» som har høstet gode anmeldelser. Foredraget om særskriving har vært en del av DKS de siste 2,5 årene, til stor suksess.

André er en energisk komiker, og med han på scenen er du ikke langt unna gullkornene som til tider bare renner ut av denne observante komikeren.

Publikumskommentarer