Tilbake
Line Bøhmer Løkken
Gelawesh Waledkani
Gelawsh Waledkani
Gelawesh Waledkani
Gelawesh Waledkani
Gelawesh Waledkani
Line Bøhmer Løkken
Øystein Thorvaldsen
Øystein Thorvaldsen

USYNLIGE KNUTER

Kunstnermøte med Gelawesh Waledkhani

Waledkani er i sin kunst opptatt av menneskerettigheter, ytringsfrihet og kvinnefrigjøring. Hun er en utmerket tegner og lager ofte detaljerte portretter i store formater. Men hun lager også mindre arbeider der hun broderer med sitt eget hår, ofte politiske tekster eller portretter. Disse verkene vises fra begge sider og har et skulpturelt uttrykk.

Gelawesh er kurder og kom som flyktning til Norge med familien sin når hun var 15 år gammel. Hele sin oppvekst frem til hun var 14 år, tilbrakte familien i flyktningeleir i sør Irak.

Elevene vil møte hennes kunst og det hun er opptatt av, men også få et innblikk i henne bakgrunn og hvorfor hun ble kunstner.

Lærerveiledning

Det er fint om klassen har snakket sammen om menneskeretter, ytringsfrihet og kvinnefrigjøring i forkant av besøket. Og om dere ikke rekker det, er det fint å snakke om besøket i etterkant. Både om arbeidene hennes og de temaene hun er opptatt av.Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Akershus fylkeskommune, kulturseksjonen, DKS-enheten
  • Produsent: Pilotgalleriet, Akershus Kunstsenter
  • Idé/opplegg: Pilotgalleriet Akershus Kunstsenter i samarbeid med Gelawesh Waledkhani.

Om kunstner / utøver / gruppe

Gelawesh Waledkhani (1982) er født i Kurdistan og kom som flyktning til Norge da hun var 15 år. Hun er utdannet med en mastergra fra Kunstakademiet i Oslo

Publikumskommentarer