Tilbake
Hannes Vartiainen & Pekka Veikkolainen

MØLLENES HEMMELIGE LIV

Se opp for slående bilder av møllenes unike pusteorganer, og vær forberedt på å miste pusten selv!

"Møllenes hemmelige liv" er en unik filmopplevelse, laget spesielt for visning i planetarium med et 180 graders lerret. Det betyr at elevene skal krype inn i et iglo-formet telt, og der inne vises filmen i taket og på veggene. "Møllenes hemmelige liv" avslører insektenes hemmeligheter, i en reise som strekker seg fra Ekvator til Polarsirkelen. Gjennom røntgenfoto i 3D blir vi kjent med insekter og møll på mikroskopisk nivå og får forståelse av mangfoldet i naturen, sårbarheten og møllenes unike evne til å tilpasse seg. 

Deler av denne filmen består av animerte sekvenser. Direkte etter filmvisningen får elevene møte animatør Øyvind Tangseth og Trine Vallevik Håbjørg som forteller om teknikkene som er brukt, og alle får prøve seg på en enkel animasjonsøvelse.

Filmen har norske stemmer.

Til visningen setter vi opp et eget planetarium på Bøleråsen skole, Vevelstadåsen skole, Kråkstad Samfunnshus og i Marikollen kultursal.

Lærerveiledning

Denne produksjonen gir elevene en unik filmopplevelse både fysisk og innholdsmessig. Det kan være fint å fortelle barna at de skal se filmen inne i et telt og vise dem bildet av hvordan det ser ut i forkant av visningen. Når det gjelder etterarbeid kan denne filmen være et fint utgangspunkt til diskusjon og samtale i naturfag og samfunnsfag om natur, miljø og klima. Filmen er en spesiell estetisk erfaring, og vil være et fint utgangspunkt også i kunst- og håndtverk.

Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Akershus fylkeskommune, kulturseksjonen, DKS-enheten
  • Idé/opplegg: DKS Akershus

Om kunstner / utøver / gruppe

Publikumskommentarer