Tilbake

(VGS 2017/18) HVA VIL FOLK SI

DKS Akershus tilbyr ekstraordinære visninger av den kritikerroste kinofilmen HVA VIL FOLK SI  i perioden 21. – 27. november.

HVA VIL FOLK SI
16 år gamle Nisha lever et dobbeltliv. Hjemme med familien er hun en pakistansk datter, mens ute med venner er hun en vanlig norsk ungdomsjente. Når faren tar henne på fersken med kjæresten kolliderer hennes to verdener brutalt. For å sette et eksempel bestemmer foreldrene seg for å kidnappe Nisha og plassere henne hos slektninger i Pakistan. Her, i et land hun aldri har vært før, må Nisha tilpasse seg foreldrenes kultur.

HVA VIL FOLK SI er et intenst og gripende drama om en ung jente som opplever sosial kontroll utført av sin egen familie, og som må ta vanskelige valg for å være tro mot seg selv.

Regissør Iram Haq vil være til stede for å snakke om filmen og fortelle sin personlige historie om det å vokse opp mellom to kulturer.

Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Akershus fylkeskommune, kulturseksjonen, DKS-enheten
  • Kunstnere/grupper: Iram Haq

Om kunstner / utøver / gruppe

HVA VIL FOLK SI er den andre spillefilmen til regissør og manusforfatter Iram Haq. Hennes første spillefilm JEG ER DIN hadde sin internasjonale premiere ved Toronto Internasjonale filmfestival og vant deretter en rekke priser på filmfestivaler over hele verden. Med HVA VIL FOLK SI har hun igjen laget en rørende film med råsterke skuespillerprestasjoner. Filmen hadde internasjonal premiere på filmfestivalen i Toronto og vant nylig publikumsprisen på Nordiske filmdager i Lubeck. 

Publikumskommentarer