Tilbake

ÆSJ

Hvorfor skal de voksne i familen bestemme? Tenker dere over at dere faktisk spiser dyr?

Når illustratør og forfatter Reidar Kjelsen kjører inn i skolegården med biblioteksbussen kan alt skje. Målet er å stimulere fantasien, oppfordre elevene til å tenke utenfor boksen ved å leke med tabu og fordommer, samt å skape interesse for bøker. Reidar bruker humor og tegning og refererer til bøker han har skrevet og illustrert.

Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Akershus fylkeskommune, kulturseksjonen, DKS-enheten
  • Kunstnere/grupper: Reidar Kjelsen
  • Idé/opplegg: Reidar Kjelsen

Om kunstner / utøver / gruppe

Reidar Kjelsen eier ikke hemninger. Likevel får han lov til å boltre seg innenfor barnebokforumet. Han jobber for å ødelegge ryktet til høner og påstår at damer er det slemmeste som finnes her i verden. Han har skrevet bøker som beviser det, og bøker om merkelige monstre, livredde dyr og en fyr som heter Gud. Han synes ikke at man skal undervurdere leserne bare fordi de er barn.

Reidar er nok ellers mest kjent som illustratør for "Otto Monster" bøkene til Jon Ewo. Totalt har han gjennomillustrert nærmere 50 bøker/hefter, hvorav åtte er selvskrevne. Han liker å gjøre narr av forfatteren når han illustrerer.

De siste årene har han hatt over 4000 forestillinger på norske skoler og biblioteker. Dette på tross av at alle som inviterer han ber om bråk!

Publikumskommentarer