Tilbake

LIVET, DØDEN OG KLOVNEN

Med utgangspunkt i billedbøkene Jeg er Døden, Jeg er Livet og Jeg er Klovnen virvler Elisabeth Helland Larsen opp store tema på en ufarlig måte. Hun bruke figurteater og klovning i møte med barna, og kommuniserer både visuelt og verbalt. Elisabeth ønsker å snakker om både livet og døden på en hverdagslig måte, og ikke skape tabuer rundt noe vi alle må forholde oss til.De store temaene blir behandlet på en leken og varm måte.

Bøkene til Elisabeth er fargerikt illustrert av Marine Schneider, de har fått mye internasjonal oppmerksomhet og er oversatt til ti språk.

Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Akershus fylkeskommune, kulturseksjonen, DKS-enheten
  • Kunstnere/grupper: Elisabeth Helland Larsen
  • Idé/opplegg: Elisabeth Helland Larsen

Om kunstner / utøver / gruppe

Elisabeth Helland Larsen (f. 1973) er forfatter og skuespiller. Hun har studert ved teaterskolen Jacques Lecoq i Paris og ved Norsk Barnebokinstitutt. Hun har jobbet som klovn i over 20 år, som sykehusklovn i en årrekke og har vært kunstnerisk leder for Sykehusklovnene. I tillegg driver hun kulturenheten All Noses. Etter 25 års arbeid med klovning på sykehus, asylmottak og flyktningeleirer gleder Elisabeth seg til å møte skolebarn med egne bøker.

Publikumskommentarer