Tilbake

KOKOTOPIA

I boka Kokotopia følger vi to hovedpersoner gjennom forskjellige tidsaldere. Gjennom humor og spenning får leseren innblikk i sentrale hendelser og fortellinger fra vår felles kulturarv. Bøkene består av like mengder tegninger og tekst som flyter over i hverandre. Dette er bøker som innbyr til leseglede, og som formmessig ligner en del på Gutta i Trehuset med 13 etasjer.

Simon Stranger bruke bilder, tekst og gjenstander, og dra barna inn i en morsom og spennende time der hva som helst kan skje (og gjør nettopp det).

Vi skal innom Middelalderen, riddere, hekseprosesser, svartedauden, Marco Polo, Djenghis Khan, korsfarere og masse, masse mer. Alt innbakt i en spennende fortelling om en hovedperson som tror han er en ekte ridder, Don Simon Quijote, som rir på en gris, med en bøtte som hjelm og en rake som lanse, og Helena, som blir anklaget for å være en heks, og stå bak svartedauden. De to må ordne opp, noe som fører leseren til Jerusalem, Venezia, Mongolia, Kina og tilbake igjen.

Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Akershus fylkeskommune, kulturseksjonen, DKS-enheten
  • Kunstnere/grupper: Simon Stranger
  • Idé/opplegg: Simon Stranger

Om kunstner / utøver / gruppe

Simon Stranger (f. 1976) har skrevet ti bøker fra før, både for voksne, barn og ungdom. Ungdomsromanene er oversatt til mer enn ti språk, og den siste ble nominert til Nordisk Råds Litteraturpris i 2015. Simon Stranger holder mer enn hundre foredrag i året, særlig for ungdomstrinnet, men har også erfaring fra møter med mellomtrinnet.

Simon er født og oppvokst på Lilleaker i Oslo, og bor for tiden på Bjerke i Oslo med kone og to barn. Hah har studert filosofi og religionshistorie, i tillegg til et år på forfatterstudiet i Bø.

Publikumskommentarer