Tilbake
Landing
Landing
Peter Cox
Munchmuseet

MUNCH OPP NED

Opplev kunst med hele kroppen!

Kan vi se billedkunst gjennom andre sanser enn synet? Kan vi føle penselstrøkene når vi følger linjene med armer og ben? Dansegruppen Landing tar elevene med inn i utstillingen Måneoppgang med kunst av Marlene Dumas & Edvard Munch, viser og utforsker hvordan man kan «se» med kroppen.

I dette besøket vil vi også utforske malerkunsten på ulike måter. Vi skal male bilder med uttynnede og gjennomskinnelige farger inspirert av de uttrykksfulle maleriene til Marlene Dumas. Ved å eksperimentere med flytende blekk og maling kan man se hvordan bildene endres når vi balanserer på grensen mellom å ha kontroll på materialene og å la dem flyte fritt. Vi bruker tre kvarter i utstillingen sammen med dansegruppen Landing, en halvtime til lunsjpause, og tre kvarter i verkstedet.

Nederlandske Marlene Dumas er en av samtidskunstens mest toneangivende malere og i utstillingen Måneoppgang viser hun oss utvalgte kunstverk av Edvard Munch i møte med egne arbeider.

Velkommen til en annerledes kunstopplevelse på Munchmuseet. 

Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Akershus fylkeskommune, kulturseksjonen, DKS-enheten
  • Kunstnere/grupper: Landing og Munchmuseet
  • Produsent: Visuell kunst / DKS Akershus Vibeke Kirkebø Hegg
    Tlf. 22 05 54 55 / 920 37 577
  • I samarbeid med: Munchmuseet har sammen med Landing tilrettelagt dette besøket for DKS Akershus.
  • Idé/opplegg: Landing har fra og med høsten 2017 samarbeidet med Munch-museet om utvikling av omvisningsformater der publikums kropper bevisstgjøres og aktiviseres.

Om kunstner / utøver / gruppe

Dansegruppen Landings formål er å initiere, produsere, og støtte opp om steds- og målgruppespesifikke scenekunstprosjekter, bidra til å spre dansekunst til nye publikumsgrupper, og å sette i gang utvikling og forskning på dette feltet.

Landings arbeider har blitt vist nasjonalt og internasjonalt, blant annet på Dansens Hus, Teaterhuset Avant Garden, Den Kulturelle Skolesekken, under Multiplié dansefestival i Trondheim, SAND-festivalen i Kristiansand, UNGI-festivalen i Reykjavik, Southbank Center i London og Munchmuseet i Oslo.


Publikumskommentarer