Tilbake
Foto: Bjørn H.S. Kristiansen

SPILLEVINKA UNPLUGGED

-Levende folkemusikk tett på-

Spillevinka er en folketone fra Akershus, kjent fra 1800-tallet. Den er med i skreppa når folkedanser og sanger Mathilde Øverland og musiker Jon H. Brodal besøker klassen.  De organiserer en liten dugnad og så er danseplassen klar! Folkemusikken er en kulturform som er laget for at man deltar. Å se det framført på en scene blir litt på siden. Dette tilbudet gir elevene et mer ekte møte med kulturarven. Tett og nært skal det være, og det betyr at alle skal med!

Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Akershus fylkeskommune, kulturseksjonen, DKS-enheten
  • Kunstnere/grupper: Mathilde Øvlerland og Jon H. Brodal
  • Produsent: Bjørn H.S Kristiansen
  • Idé/opplegg: Mathilde Øverland, Jon Brodal og Bjørn H.S. Kristiansen

Om kunstner / utøver / gruppe

Mathilde Øverland er danser og kvedar fra Molde. Hun er utdannet i tradisjonsdans fra NTNU og Ole Bull Akademiet. Mathilde ivrer for å ta folketradisjonen i nye retninger, og er opptatt av samspillet mellom levende musikk og det spontane aspektet og som ligger i tradisjonen.

Jon H. Brodal er felespiller fra  Oslo.  Etter å ha fullført bachelorgrad i folkemusikk ved Norges musikkhøgskole, jobber han nå som frilansmusiker. Som en solokunstner fikk Jon litt oppmerksomhet etter å ha vunnet sin klasse i på landskappleiken 2016. Som musiker er han nysgjerrig, i kontinuerlig søk etter nye former for uttrykk.

Publikumskommentarer