Tilbake
Filmbin
Filmbin
Filmbin

LOS BANDO

En rocka roadmovie

I denne feelgood-komedien følger vi bandet Los Bando Immortale på en fartsfylt reise gjennom landet. Med gassen i bånn og rallysjåfør Martin (Jonas Oftebro) bak rattet må bandet bryte lover og regler, trosse foreldre og egne helter for å rekke frem til NM i rock. Drivkraften er stor, men hindringene kanskje enda større – vil de rekke frem i tide?

Manusforfatter og klipper Arild Tryggestad kommer til kinoen for å fortelle om filmen og svare på elevenes spørsmål.

Lærerveiledning

Denne filmen egner seg svært godt som utgangspunkt for samtaler i klassen omkring temaer som oppvekst/identitet, musikksjangre, geografi og familierelasjoner.

Det faglige arbeidet før og etter visningen av ”Los Bando” vil kunne bidra til å nå flere av lærerplanens kompetansemål. Her er eksempler:

Norsk
Kompetansemål etter 4., 7. og 10. årstrinn innen hovedtemaene Muntlig kommunikasjon og Språk, litteratur og kultur. Musikk
Kompetansemål etter 4., 7. og 10. årstrinn innen hovedtemaet Lytte.

Samfunnsfag
Kompetansemål etter 4., 7. og 10. årstrinn innen hovedtemaene Geografi og Samfunnskunnskap.

Kristendom, religion, livssyn og etikk
Kompetansemål etter 4. 7. Og 10. årstrinn innen hovedtemaet Filosofi og etikk.


Ta gjerne i bruk filmstudiearket (lenke til høyre), det inneholder mange relevante spørsmål og problemstillinger. 

Vi vil vite hva elever og lærere syns om filmopplevelsene dere får gjennom Den kulturelle skolesekken. Send gjerne en mail med ris eller ros til produsent Hilde Kjos

Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Akershus fylkeskommune, kulturseksjonen, DKS-enheten
  • Idé/opplegg: Filmbin AS og Den kulturelle skolesekken i Akershus

Om kunstner / utøver / gruppe

Arild Tryggestad (født 1975) jobber som manusforfatter, klipper og illustratør. Uteksaminert fra Den Norske Filmskolen i 2001 som klipper og har siden 2002 drevet det Lillehammerbaserte selskapet Filmbin sammen med Nicholas Sando, Christian Lo og Trine Aadalen Lo

Han har vært manusforfatter på spillefilmene De Tøffeste Gutta (2013) (Co-Writer) og Los Bando (2018) og skrevet flere kortfilmer som Iver (2004), regissert av Christian Lo og Popcorngutten (2019) om en gutt som begynner å nyse popcorn.

Regissør Christian Lo har som en del av produksjonsselskapet Filmbin på Lillehammer blitt en markant aktør innen filmproduksjon i Norge. Først og fremst som regissør har Lo vært med å lage film for et ungt publikum. Felles for filmene som Lo er med på å skape er at de tar opp tema som kan være vanskelige, men likevel som barn og unge kan identifisere seg med.

Så langt har Lo hatt regi på to spillefilmer. Bestevenner fra 2009 har asylpolitikk som bakteppe. Den er laget ut fra et originalskrevet drama, i barns øyehøyde – et viktig stikkord for Christian Los og Filmbins produksjon. Den andre spillefilmen, De tøffeste gutta, fra 2013, er en annerledes historie om mobbing. I tillegg har Lo hatt regiansvar for en rekke kortfilmer, også med barn som viktigste publikum. Filmene hans har mottatt en rekke priser på internasjonale filmfestivaler.

Publikumskommentarer