Akershus fylkeskommune, kulturseksjonen, DKS-enheten
Postadresse: Postboks 1196, Sentrum, 0107 OSLO
Besøksadresse: Schweigaardsgt. 6, 4. etg., 0107 OSLO
Telefon: 22 05 53 40 • kontakt: • Nettsted: http://www.dksakershus.no
(VGS 2018/19) ADJØ MONTEBELLO
Produksjonsliste
Program

(VGS 2018/19) ADJØ MONTEBELLO

Se alle bilder, videoer, lydklipp, vedlegg

EKSKLUSIVT FILMTILBUD!

«ADJØ MONTEBELLO» er Karpe Diems eventfilm, som tidligere kun er vist fire dager på kino. Den kulturelle skolesekken i Akershus får nå mulighet for et begrenset antall visninger denne høsten for elever i Akershus.

Filmen er en blanding av konsertopptakene fra Oslo Spektrum, en historie spunnet rundt «Heisann Montebello»-universet, og med en fortellerstil som ligger tett opp til musikkvideo.

Filmen blir på mange vis sin egen sjanger, og ble lansert som en eventfilm i desember 2017. Et av grepene var at filmen bare skulle vises på utvalgte kinoer fire dager i desember 2017. Filmen gikk for fullsatte saler, men har ikke vært vist offentlig siden. Tanken bak var at man skulle forholde seg til filmen slik man forholder seg til en konsert.

Filmens regissør Thea Hvistendahl har høstet mange lovord for filmen, hvor hun sammen med Karpe har formet fiksjonshistorien rundt konsertopptakene. Thea vil være til stede på visningene og fortelle om hvordan filmen ble til.

Thea er utdannet fra «Westerdals» i 2013 og har siden jobbet som regiassistent og regissør. Hun hadde statistregi bl.a. på «Thelma» (Joachim Trier), «Snømannen» (Tomas Alfredson) og «Kongens nei» (Erik Poppe). Som regissør har Thea laget flere kortfilmer, reklamefilmer og musikkvideoer. «Faen ta» med Kaja Gunnufsen vant prisen for beste musikkvideo på kortfilmfestivalen i Grimstad i 2014. Thea jobbet med Karpe Diem på musikkvideoen «Attitudeproblem» som også er med i hybridfilmen «Adjø Montebello».   

Karpe Diem består av Magdi Omar Ytreeide Abdelmaguid og Chirag Rashmikant Patel, og gruppen utga sitt første album i 2006. Siden da har Karpe Diem vokst til å bli den mest populære rapgruppa i Norge.

Magdi og Chirac rapper på norsk med et kritisk skråblikk på samfunnet. Mange av tekstene handler om forholdet mellom det å være innvandrer og etnisk norsk. Noen titler fra Montebello-albumet er: «Hvite menn som pusher 50», «Lett å være rebell i kjellerleiligheten din», «Attitudeproblem» og «Den islamske elefanten».

Tekstene er godt egnet for tolkning. Teksten til "Attitudeproblem" finner du her.

Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Akershus fylkeskommune, kulturseksjonen, DKS-enheten
  • Kunstnere/grupper: Thea Hvistendahl
  • Produsent: Truels Rigvår

Om kunstner / utøver / gruppe


Medvirkende

  • Thea Hvistendahl
  • Thea Hvistendahl

Multimedia og vedlegg

Bilder

Konsert i Oslo Spektrum
Fra filmen: Chirag og Magdi arresteres
Regissør Thea Hvistendahl

Video/Lyd

Film
Trinn: VG1 - VG3
Praktisk informasjon
Kontaktperson produksjon
Produsent
Truels Rigvår
​​​​​​​truels.rigvaar@afk.noTidspunkt for gjennomføring:
Hilde Kjos
Tlf 22 05 53 49
hilde.kjos@afk.no
Arena / rom
Kino
Arrangører
Arrangert av:
Akershus fylkeskommune, kulturseksjonen, DKS-enheten
Produsent:
Truels Rigvår
Medvirkende
  • Thea Hvistendahl