Tilbake
Teatret Vårt
Teatret Vårt
Teatret Vårt

LARS ER LOL (Teatret Vårt)

Morsom og rørende historie om å tørre å være seg selv

Amanda gleder seg til å bli fadder for en søt, liten førsteklassing etter sommerferien. Men når Adam som hun er hodestups forelska i ydmyker henne foran hele skolen, og fadderbarnet hennes viser seg å være jevngamle Lars som dessuten har Downs syndrom, er det nok for Amanda. Når alt rakner og den som svikter aller mest er deg selv må du bestemme deg for hva som er viktigst: Å bli likt av de kule, eller å like deg selv.

Iben Akerlie debuterte med barneboka Lars er LOL i 2016, og boka ble umiddelbart en kjempesuksess. Det ble rullet 6 – ere på terningene både av profesjonelle anmeldere og av barna selv. Boka vant for eksempel ARKs Barnebokpris i 2016.

Lærerveiledning

Last ned:
Vedlagte lærerveiledning frå Teatret Vårt inneholder informasjon om:

Introduksjon til elevene før forestilling

Spill som elever og lærer gjennomfører etter forestilling

Samtale med elever i etterkant


Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Akershus fylkeskommune, kulturseksjonen, DKS-enheten
  • Kunstnere/grupper: Teatret Vårt

Om kunstner / utøver / gruppe

Iben Akerlie er utdanna spesialpedagog og jobbar som skodespelar. Ho er kjent frå fleire filmer og tv-produksjoner, seinast for rollene i "Mammon" og komiserien "Hæsjtægg" på NRK, og for hovudrolla i filmen "Victoria". "Lars er lol" (2016) er hennar første bok.

Line Brå Johansen ble ferdig med sin MA i Skuespillerfag ved East 15 Acting School, London i 2014. Siden den gang har hun jobbet med TV seriene Øyevitne, Unge lovende og Typisk deg. Hun har gjort ulike teaterproduksjoner i det frie feltet, og har også skrevet sin egen barneteaterforestilling for Foldvik familiepark. Vinteren 2016 fikk hun sin debut hos Teatret Vårt med forestillingen Liv Strömquist tenker på deg, og siden har hun spilte i komedien Brevduene og ungdomsforestillingen Traitor. Fra høsten 2018 er hun aktuell med Lars er LOL og Midt i livet 3.

Publikumskommentarer