Tilbake
Marius Fiskum
Marius Fiskum
Marius Fiskum

TOBIAS OG DAGEN DET SMALT (Rimfrost Produksjoner)

Vinner av Heddaprisen for "Beste barneforestilling" 2018

Tobias har slått neseblod på Gøran – skolens skumleste gutt. «Ingen jenter får være med!» sa Gøran, men han vet jo ikke at Tobias ikke er Cecilie selv om han ser sånn ut.

Møt Tobias. Han ønsker ikke være spesiell, han vil bare være seg selv. Men Tobias er født i feil kropp. Hvordan skal han forklare omverden hvem han er? Ikke engang mamma og pappa vet at Tobias ikke er Cecilie. Bestevennen Pauline og den usynlige dinosaureksperten Konrad er de eneste som vet, og de prøver å hjelpe. Likevel føles det like ille som da meteoren kolliderte inn i jorden og dinosaurene døde. Hvordan skal Tobias forklare for alle sammen hvem han egentlig er? Kanskje er det nettopp en meteor som må til før ting kan bli bra igjen.

Teaterstykket om Tobias handler om hvordan Cecilie er en gutt, mens hun egentlig er født som jente. Det er ikke alle jenter som føler seg som jenter, og ikke alle gutter som føler seg som gutter. Vi alle er annerledes på forskjellige måter, og det er viktig å huske på at vi alle er like mye verdt. Uansett hvordan man er, har alle rett til å ha det bra.


Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Akershus fylkeskommune, kulturseksjonen, DKS-enheten
  • Kunstnere/grupper: Rimfrost Produksjoner

Om kunstner / utøver / gruppe

Rimfrost produksjoner iscenesetter ny norsk dramatikk basert på egne idéer og konsepter. Produksjonene tar utgangspunkt i dokumentarisk materiale, men sluttresultatet spenner fra fiksjonsfortellinger til dokumentarteater. Tekstlig ligger fortellerteateret og den gode historien til grunn, med variasjon i form, virkemidler og målgruppe. Rimfrost produksjoner har base i Tromsø og på Finnsnes.

Tobias og dagen det smalt er en forestilling som kjønnsidentitet og vennskap. Prosjektet, som tidligere hadde arbeidstittelen Piggsveis, er initiert av Rimfrost Teaterensemble og utarbeidet i samarbeid mellom ensemble og dramatiker, med utgangspunkt i intervjuer. Takk til alle intervjuobjektene og samtalepartnerne våre som har delt av sine historier og tanker rundt kjønnsidentitet og -mangfold.


Publikumskommentarer