Tilbake
Hedda Roterud Amundsen
Ylva Greni Gulbrandsen
Ylva greni Gulbrandsen

(VGS 2019/20) ALDRI BARE ET KULT BILDE

Løgn, fiksjon og forestillingsevne

Vi bombarderes med bilder. Bilder som beveger seg, bilder som står stille. Reklamefilmen før You-Tube-klippet du skal se, pop-up annonser, Instagram/Facebook/Snapchat/Google, boken på nattbordet, den nye musikkvideoen til Drake, nrk.no, logoer, skilt, plakater på bussen, oversikten over serier på Netflix, Edvard Munchs "Skrik", den nye melkekartongen.

Alle disse eksemplne inngår i mylderet av visuell informasjon som omgir oss og er med på å definere våre omgivelser. Vi finner bilder og bildene finner oss, men hvor kommer de fra?

I denne produksjonen møtes billedkunstner Hedda Roterud Amundsen og designer Ylva Greni Gulbrandsen til en samtale om å jobbe med bilder. Med utgangspunkt i egne arbeider fra to beslektede, men forskjellige disipliner, setter de søkelys på mekanismer som virker i våre visuelle omgivelser. Vi bombarderes med bilder, online, offline og i vårt eget hode. Mekanismer som påvirker oss mer enn vi sjøl kanskje liker å tenke på.

Ylva og Hedda snakker om løgn og fiksjon, om egne referanser og arbeidsprosesser i et kunstnermøte basert på bilder, video, GIF, poesiopplesninger og andre virkemidler.

Lykke til med besøket!


Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Akershus fylkeskommune, kulturseksjonen, DKS-enheten
  • Produsent: Turnéorganisasjonen Hedmark v/Inga Blix
  • Idé/opplegg: Hedda Roterud Amundsen og Ylva Greni Gulbrandsen i samarbeid med Inga Blix

Om kunstner / utøver / gruppe

Ylva Greni Gulbrandsen er utdannet designer ved Kunsthøgskolen i Oslo og jobber med design som en del av det utvidede kunstfeltet. 

Hedda Roterud Amundsen er utdannet som billedkunstner fra LASALLE College of the Arts (Singapore) og Kunsthøgskolen i Oslo (avd. Kunstakademiet). I sine kunstprosjekter tar hun utgangspunkt i sine egne erfaringer og knytter disse til sine omgivelser - både fysiske og virtuelle. .

Publikumskommentarer