Tilbake
Line Fresti
Cappelen Damm
Cappelen Damm
Cappelen Damm
Cappelen Damm

VERDEN SA JA!

Mesterlig og rørende om det store og det helt nære:

Hvordan oppsto verden? Hvordan ble vi, vi og hvor er vi på vei? I "Verden sa ja" tar Kaia Dahle Nyhus leseren med på en forunderlig oppdagelsesreise for å finne ut hvor vi kommer fra og når vi ble mennesker. Det er evolusjon fortalt på en glitrende, original måte.  

Hvordan føles det når storesøster ikke føles som søster, men egentlig kunne vært hvem som helst? Storesøster er alltid sur og lukker døra til rommet. Storesøster vil aldri leke og liker ikke de samme tingene. I "Hun som kalles søster" tar Kaia leseren inn i søskenlivets opp - og nedturer (med vekt på de første ...).

Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Akershus fylkeskommune, kulturseksjonen, DKS-enheten
  • Kunstnere/grupper: Kaia Dahle Nyhus
  • Idé/opplegg: Varighet 40 min + 15 min omvisning i biblioteksbussen

Om kunstner / utøver / gruppe

Kaia Dahle Nyhus (f. 1990) er forfatter og illustratør. På få år har hun markert seg som en sentral bildebokskaper i norsk og nordisk sammenheng. Kaia har samarbeidet med Gro Dahle om flere kritikerroste bildebøker.

I 2011 ble Kaia tildelt Kulturdepartementets illustrasjonspris for "Håpe, sa gåsa," mens "Krigen" (2013) ble nominert til bl.a. Kritikerprisen og Nordisk Råds barnelitteraturpris. Høsten 2014 debuterte hun med egen bok, "Vil du høre en hemmelighet?", som hun mottok NBUs Debutantpris for. Bildeboken" En dag drar mamma" ga Kaia Dahle Nyhus et internasjonalt publikum og er oversatt til en rekke språk. For "Verden sa ja!" (2018) ble Kaia nominert til Brageprisen og mottok Kritikerprisen

Publikumskommentarer