Tilbake

SABOTØR OG NINJAKOMMANDØR

Illustratør og forfatter John Jamtli forteller om skrive- og tegneprosess. Han presenterer både tegneserien "Norges ninjakommandør", den prisvinnende "Sabotør, en røverhistorie fra krigsårene" og "Sabotør, operasjon muskedunder".  

Om "Norges Ninjakommandør": Endelig er tegneserien om Ninjakommandøren her. Arne Treholt er tilbake, og dette er den sanne historien! John Jamtli og Aleksander Kirkwood Brown har latt seg inspirere av 80-tallet og actiontegneserier og skaper et unikt og ellevilt univers for ninjaelskere fra 12 år.

Om "Sabotør, en røverhistorie fra krigsårene": Nazistene okkuperte Norge i 1940. Okkupasjonen fører med seg forfølgelse, fengsling og henrettelser. Likevel er det flere som gjør motstand mot det nye regimet og som kjemper for et fritt Norge. Sabotør handler om Osvaldgruppen og deres katt- og mus lek med Gestapos verste agenter.

Om "Sabotør, operasjon muskedunder": Dramatisk krigshistorie slik du aldri før har lest den! Vi er i Nord-Norge, i 1942. Septemberkvelden er mørk og kald. Med ett stiger ubåten Junon opp av vannet, og 12 spesialsoldater på sabotasjeoppdrag kommer til syne. Lydløst ror de innover fjorden. To engelskmenn, en kanadier og to nordmenn. Målet er kraftverket i Glomfjorden. Operasjon Muskedunder er i gang.

Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Akershus fylkeskommune, kulturseksjonen, DKS-enheten
  • Kunstnere/grupper: John S. Jamtli
  • Idé/opplegg: Produsert av Den kulturelle skolesekken i Akershus.

Om kunstner / utøver / gruppe

John S. Jamtli har bakgrunn som illustratør og har jobbet innen film, spill og litteraturbransjen siden 2007. Han begynte å illustrere tegneserier i 2009, og begynte å skrive dem selv i 2016. I 2018 kom tegneserien Sabotør: En røverhistorie fra krigsårene, som blant annet tar for seg Osvald gruppen, Henry Rinnan og Falstad fangeleir. Tegneserien ble nominert til fire  priser som årets beste tegneserie og ble kritikerrost av anmelderne. Høsten 2019 kommer Sabotør: Operasjon muskedunder.

John har med seg innleste utdrag fra alle de tre ovennevnte bøkene, lest av Trygve Ramnefjell. 

Trygve Ramnefjell er litteraturformidler på Bokbussen i Oppland fylkeskommune. Han er skuespiller og forteller, utdannet folkesanger og tidligere sølvvinner i NM i litteraturformidling

Publikumskommentarer