Tilbake
Tale Hendnes

(TILRETTELAGT) TUMBLE IN THE JUNGLE (ICB Produksjoner)

Et lekent sted!

Et jungel, en oppdagelsesferd, vennskap, erting, og masse lek. På scenen møter vi to dansere og en døv musiker. Vi følger deres oppdagelsesferd gjennom absurde humoristiske og poetiske tablåer, landskapet ser ut som en jungel og der kan mye skje. Koreografen Bertrán de Lis arbeider i et scenisk uttrykk som er svært visuelt, og hvor hun bruker teatralske virkemidler. Forestillingen er tilpasset hørselshemmede, men passer også for alle.  

Dansere: Julie Moviken og Mikael Rønne/ Inés Belli og Cesilie Kverneland
Musiker/aktør: Rita Lindanger

Ide/koreografi/regi: Inger Cecilie Bertrán de Lis
Dramaturgi/regi: Robert Skjærstad
Scenografi: Carl Nilssen-Love
Komponist: Vidar Løvstad
Kostymedesign: Signe Vasshus
Rekvisitør: Antti Bjørn
Lysdesign: Daniel Kolstad Gimle
Prosjekt- og produksjonskoordinator: Justina Brazaite
Produksjon: ICB Produksjoner
Samproduksjon: Dansens hus
Illustrasjon: Antti BjørnOm utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Akershus fylkeskommune, kulturseksjonen, DKS-enheten
  • Kunstnere/grupper: ICB Produksjoner
  • Idé/opplegg: Et jungel, en oppdagelsesferd, vennskap, erting, og masse lek. På scenen møter vi to dansere og en døv musiker. Vi følger deres oppdagelsesferd gjennom absurde humoristiske og poetiske tablåer, landskapet ser ut som en jungel og der kan mye skje. Koreografen Bertrán de Lis arbeider i et scenisk uttrykk som er svært visuelt, og hvor hun bruker teatralske virkemidler. Forestillingen er tilpasset hørselshemmede, men passer også for alle.  

Om kunstner / utøver / gruppe

Inger Cecilie Bertran de Lis er kunstnerisk leder koreograf og regissør for ICB Produksjoner, basert i Oslo, Norge. Hun er utdannet fra Operaens Ballettskole og Statens Balletthøgskole  danselinjen. Videreutdanning i Paris, ved Académie d ´art Choreographique , Raymond Francetti, og  Studio Paris de Centre de Marais, hvor hun bl.a tok privat undervisning i et år med ballettmesteren  Gilbert Mayer, fra Paris Operaen.

Hun har tidligere vært ansatt som danser i Den finske Nasjonal ballett, Landestheater Linz, Malmø Stadsteater og Den Norske Opera. Hun har også arbeidet i mange år som freelancedanser i forskjellige scenekunst og tv prosjekter, både inn og utland som bl.a Paris, Madrid, Lausanne og i Stockholm.

I 2009 etablerte Inger Cecilie Bertrán de Lis  ICB produksjoner hvor hun primært har fokusert på å skape forestillinger for barn og unge. Bertran de Lis arbeider ut i fra forskjellige temaer som hun ønsker å belyse gjennom de forskjellige forestillingene, og hvor hun bruker teatralske elementer. Forestillingene er tverrkunstneriske hvor både det visuelle og auditive har like stor betydning i de sceniske tablåene, som ofte er stemningsskapende, energi fylte, og poetiske. Bertran de Lis er alltid involvert i det visuelle uttrykket som scenografi, lys, og kostyme for hver produksjon hun skaper, for å få til et helhetlig uttrykk for hver enkelt forestilling. Musikken er ny komponert til hver forestilling hvor hun samarbeider tett med de forskjellige komponistene for å finne det riktige musikalske uttrykket til hver produksjon.

Publikumskommentarer

Forestillingen var hos oss 14. oktober 2019, i lokalene til ODA (Opplærings-, dag og tilrettelagt opplæringssenter), så publikum var både fra TO (Tilrettelagt opplæring) på videregående og fra ODA + mange lærere og assistenter fra begge steder.  Det var stort sprik i både funksjonsnivå og interesser i denne forsamlingen, men det helt utrolige var at absolutt alle, både ansatte og elever, var veldig begeistret!!!! Det kan være vanskelig å "treffe" en del av våre elever, for de er jo i videregående-alder, og ønsker å identifisere seg med andre ungdommer, men så ligger de ofte på barneskolenivå når det gjelder forståelse. Derfor var det utrolig hyggelig da en av våre elever, som vanligvis ikke syns at noe er kult nok, sa høyt og tydelig midt i forestillingen: Dette er det morsomste jeg har vært med på! (Beklager at tilbakemeldingen kommer så sent.) Publisert av: Kari Mariussen (klasse - Nesodden VGS) – 11.2.2020 14:49