Tilbake

MENNESKETS OPPRINNELSE

MENNESKETS OPPRINNELSE

Hvordan ble menneskene til?

Pjotr Sapegin er en av Norges mest kjente og prisbelønte animatører, og står bak filmer som "Det siste norske trollet", «Aria», «Nå skal du høre».
Kristin Günther har vært scenograf og rekvisittmaker på denne filmen. Sammen viser og forteller de om hvordan denne filmen har blitt til, og om hva som kreves for at en historie skal bli til en god animasjonsfilm.

Lærerveiledning

I dette tilbudet får elevene møte en av Norges dyktigste og mest prisbelønte regissører. Elevene får se en nydelig animasjonsfilm av topp kvalitet, og får i tillegg oppleve «live» hvordan animasjon lages. Magisk for store og små!

Forberedelse
De beste DKS-opplevelsene finner sted når elevene er forberedt og vet hva som skal skje. Skap engasjement blant elevene ved å snakke om filmen på forhånd, og les gjerne eventyret om bukkene Bruse slik at det er friskt i minnet.

Mottakelsen og oppstart
Det er fint om to elever møter utøverne ved hovedinngangen, for å vise vei til avsatt rom. Det kan være vanskelig å finne fram for en utenforstående. Det setter også en fin ramme for besøket de gangene filmskaperne blir introdusert av lærer eller kulturverter.

Visningsrommet
Til dette filmbesøket har utøverne med alt teknisk visningsutstyr selv, men skolene må sørge for et egnet rom for visning – det vil si god blending, lerret/hvit vegg og god skjerming for støy. Det er også behov for et bord til utstyret som Pjotr og Kristin har med. Skolen setter fram stoler til elevene (kinooppsett foran lerretet). Hvis dere ikke har et rom som kan blendes på skolen, taper dere opp svarte søppelsekker foran vinduene. En fin jobb for kulturvertene!

Faglig forankring i lærerplanen:
Norsk, elevene skal:
Beskrive samspillet mellom estetiske virkemidler i sammensatte tekster, og reflektere over hvordan vi påvirkes av lyd, språk og bilder

Vi ønsker tilbakemelding på alle våre produksjoner!
Send ris og ros til oss.

Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Akershus fylkeskommune, kulturseksjonen, DKS-enheten
  • Kunstnere/grupper: Pjotr Sapegin og Kristin Günther
  • Idé/opplegg: Produsent 

    For spørsmål om tidspunkt: 
    turnèkoordinator

Om kunstner / utøver / gruppe

Pjotr Sapegin er en russiskfødt animatør bosatt i Norge. Han arbeidet i 15 år som scenedesigner ved forskjellige teatere i Moskva, blant annet det berømte Bolsjojteateret. Da han kom til Norge i 1990, begynte han å arbeide med animasjonsfilm. Hans produksjon av animasjonsfilm er omfattende og favner både kortfilmer og reklamefilmer. Med filmer som «Huset på kampen», «Aria» og «Gjennom mine tykke briller» har han oppnådd internasjonal anerkjennelse. Pjotr Sapegin var med å starte animasjonsstudioet Studio Magica i Oslo, men arbeider for tiden i produksjonsselskapet Film Pravda. Pjotr Sapegins kortfilmer har fått flere internasjonale priser, og i 2009 mottok han Grafills Klassikerpris for arbeidet sitt.

Kristin Günther jobber både med billedkunst og film. På «Det siste norske trollet» var hun scenograf og rekvisittmaker.

Publikumskommentarer