Tilbake
Ubicoft

DEN FRANSKE REVOLUSJON

I 1789 hadde det franske folket fått nok. Det gjorde opprør mot kongen og alle som hadde makt. Opprøret førte til store endringer, ikke bare for Frankrike, men hele den vestlige verden. Historien om den franske revolusjonen i årene 1789- 99 er spennende og viktig. Hvorfor gjorde de opprør, hvordan forløp revolusjonen, hvilke konsekvenser fikk den?  

Forteller og forfatter Lise Grimnes og gamer Ingeborg Egge tar oss med til Paris og Frankrike i revolusjonens dager. Det blir dramatikk og spenning, levende fortalt og storslått visualisert med hjelp av grafikken fra Assassins Creed Unity.  

Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Akershus fylkeskommune, kulturseksjonen, DKS-enheten
  • Produsent: Bjørn H.S. Kristiansen, DKS-Vikentlf: 2205 5342 / 480 30 912e-post: bjornk@viken.no
  • Idé/opplegg: Lise Grimnes, Ingeborg Egge og Bjørn H.S. Kristiansen

Om kunstner / utøver / gruppe

Lise Forfang Grimnes bor i Nannestad.  Siden 2003 har hun turnert med ulike forestillinger i Den Kulturelle Skolesekken, først som forteller og siden som forfatter. Hun har en master i pedagogikk, og har vært student ved forfatterutdanning til Norsk barnebok institutt. Hun holder kurs rettet mot ungdom, lærer og bibliotekansatte. Lise Forfang Grimnes er medforfatter på boka «Muntlige ferdigheter» (Fagbokforlaget 2012). Grimnes har skrevet to ungdomsromaner; «Kaoshjerte» (2014) og «Blodskraft» (2016). For Kaoshjerte ble hun tildelt Kulturdepartementets debutantpris og Østfoldungdommens kritikerpris


Ingeborg Egge er gamer kjent fra Twicth som Earlynixie. Hun har vært aktiv med ungdomspolitikk. Ingeborg vokste opp på Hadeland og studerte kunst/musikk på Gjøvik. I dag studerer hun økonomi på Kongseberg. Ingeborg har streaming som hobby og opptatt av at gaming er lærerikt, gøy, og spennende. Man møter mange mennesker og får nye venner.  

Publikumskommentarer