Tilbake
Carsten Jøssund
Carsten Jøssund, Rikskonsertene
Benedikte Kruse

JEG SYNGER DIN SANG, MIN VENN

Har du  venner som synger sanger fra sine hjemland? Skjønner du hva de handler om selv om du ikke forstår hvert ord de synger?

De som er barn og ungdom nå, skal overta oppgaven med å utvikle Norge videre som nasjon. Interesse og respekt for andres kultur og uttrykksmåte er en viktig del av dette arbeidet.

Et fint sted å starte er å høre på og lære seg venners sanger; sanger fra andre kulturer, sanger på andre språk. Denne konserten heter «Jeg synger din sang, min venn", og her får dere nettopp høre sanger fra mange land, på mange språk. Kanskje du kjenner igjen en melodi eller to?

Og hvis dere lytter til og øver på sangen JAMBO BWANA fra Kenya  (via lenken vedlagt til høyre på siden), kan dere selv være med å synge sammen med Anine, Benedikte, Nina og Lars Andreas - og det på språket swahili!


Turnèområder og -perioder våren 2019:

Aurskog-Høland, Fet og Sørum  7. tom 25. januar 

Asker 23. april tom 24. mai

Lærerveiledning

HVORDAN STYRKE KONSERTOPPLEVELSEN
 • Vi ber særskilt om at lærerne er et aktivt publikum, sitter sammen med elevene og deltar under konserten.
 • Bruk konsertinformasjonen og informer elever, skoleledelsen og lærere om innhold og praktiske hensyn.
 • Gjør elevene kjent med programmet på forhånd. De forberedte møtene er ofte de beste!
 • Lytt til og øv på den kenyanske sangen JAMBO BWANA (se lenken til høyre på siden) slik at elevene kan synge med på denne i løpet av konserten. Separat tekst finnes som vedlegg.
 • Bruk også det vedlagte Bruk konserten-materiellet. Eierskapet til, og effekten av konserten, økes der besøket forankres i skolens undervisning og læringsmål.


Om utøvere og produsenter

 • Arrangert av: Akershus fylkeskommune, kulturseksjonen, DKS-enheten
 • Produsent: Ann-Cathrin Tessnes
 • Idé/opplegg: Idéarbeid: Utøverne i samarbeid med produsenten Hallgeir Frydenlund, Rikskonsertene/Kulturtanken
  Vokalarrangement: Lars Andreas Aspesæter
  Produksjon: Hallgeir Frydenlund, Rikskonsertene © 2011

Om kunstner / utøver / gruppe

Anine Kruse Skatrud, vokal, har høyere musikkutdannelse som dirigent og sanger. Hun har tilbrakt hele ti år ved Norges musikkhøgskole. Anine er medlem av ensemblet Pitsj.

Benedikte Kruse, vokal, er utdannet sanger og sangpedagog, og har variert erfaring fra både teater og fjernsyn. Hun er medlem av ensemblet Pitsj og jobber mye i studio med dubbing av serier og tegnefilmer, blant annet har hun bidratt i «Happy Feet» og «Robotene».

Nina Mortvedt, vokal, har studert teater ved The Lee Strasberg Theatre Institute (1999) i New York, og fullførte våren 2007 sin musikkutdannelse ved Norges musikkhøgskole, med jazzsang som hovedinstrument.

Lars Andreas Aspesæter, piano og vokal, er jazzpianist og sanger. Utdannet ved Norges musikkhøgskole.

Publikumskommentarer