Tilbake
Cesilie Tanderø
Følgesvennen; Eirik Werenskiold, 1886. I Asbjørnsen og Moe; Norske folkeventyr

FØLGESVENNEN

Fortellerkunst

Han drømmer om en kvinne og drar ut i verden for å finne henne. Det betyr trøbbel! Men hva annet gjør livet verdt å leve? En av Norges mest erfarne fortellere, Helga Samset, formidler en av Asbjørnsen og Moes klassiske eventyr på en ny og spennende måte.

Lærerveiledning

LÆRERENS OPPGAVER
Det er ønskelig at en eller to lærere er til stede under hele besøket.  Vår erfaring er at opplevelsen blir særlig god der elevene på forhånd vet hvem som kommer på besøk og hva som skal skje

God kulturopplevelse!

Om utøvere og produsenter

 • Arrangert av: Akershus fylkeskommune, kulturseksjonen, DKS-enheten
 • Produsent: Bjørn H.S. Kristiansen

  Spørsmål om kunstnerisk innhold?
  Kontakt produsent Bjørn Kristiansen
  Tlf. 22 05 53 42

  Spørsmål om tidspunkt eller gjennomføring?
  Kontakt turnékoordinator Ida Hasund
  Tlf. 22 05 54 37 / 404 92 913
 • Idé/opplegg: Helga Samset

Om kunstner / utøver / gruppe

Helga Samset (f. 1970) fra Bø i Telemark er en av Norges mest erfarne fortellere. Hun har virket som profesjonell utøver siden 1995, og mottok som første forteller i Norge Statens Kunstnerstipend (2002–2004). Hun er en ettertraktet veileder, med blant andre Prinsesse Märtha Louise, andre fortellere og lærere på merittlisten. Helga Samset grunnla og ledet i perioder Fabellatores Fortellerteater fra 1995 til 2007. To store produksjoner var «Kjempen Mossa» og «ARR» basert på innvandreres livshistorier og eventyr fra Marokko. Forestillingene ble en stor suksess i Den kulturelle skolesekken og ble vist for over 20 000 skoleelever over hele landet.

Pilegrimsvandring
Siden 2000 har Helga hatt 60 fortellerforestillinger årlig med alle Bærums 6. klassinger langs pilegrimsleden mot Nidaros. Hun har også årlige fortellerverksteder i alle Bærums 7. klasser, med utgangspunkt i eventyret «Følgesvennen» av Asbjørnsen og Moe. Hun har opptrådt jevnlig på Pilegrimsdager på Dovre, og ved Olavsfestdagene i Trondheim.

Publikumskommentarer