Tilbake
Cappelen forlag
Cappelen Damm

I MORGEN ER ALT MØRKT

Brage er en vanlig tenåring, håpløst fortapt i den uoppnåelige Frida. Brage og vennene lever sine trygge liv i oljelandet Norge, skjermet mot verdens råskap.

Tror de.

En dag meldes det fra Japan om rasende horder av mennesker, såkalt forrykte. De går løs på alt og alle. Når galskapen og smitten brer seg skal ikke bare Brages liv falle sammen, men også hele verden.

I morgen er alt mørkt er en voldsom, men også følsom fortelling. Skremmende paralleller til hendelser i den virkelige verden gjør dette til tankevekkende lesning.

 Sigbjørn Mostue leser fra boken og samtaler med elevene om innholdet, og om det å være forfatter.

Lærerveiledning

I morgen er alt mørkt vant U-prisen i 2015. U-prisen er ungdommens egen pris. 900 elever er med i prosessen med å velge ut, og kåre, en vinner. Syv juryklasser leser og diskuterer de fem nominerte bøkene som har blitt plukket ut på bakgrunn av anmeldelser elevene selv har skrevet. 

Også i 2016 med Marlens historie og i 2017 med Når historien slutter ble Sigbjørn nominert til U-prisen!  Vi venter i spenning på juryens dom og gleder oss stort over å ha Sigbjørn, og denne fantastisk spennende ungdomsbokserien, på vårt program.

Gjør deg gjerne kjent med Sigbjørn og bøkene hans i forkant av besøket. Se lenken i høyre marg.

Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Akershus fylkeskommune, kulturseksjonen, DKS-enheten
  • Kunstnere/grupper: Sigbjørn Mostue
  • Produsent: Eldrid Johansen
  • Idé/opplegg: Sigbjørn Mostue/DKS Akershus

Om kunstner / utøver / gruppe

Sigbjørn Mostue (f. 1969) er forfatteren bak trilogien Alvetegnet («Gravbøygen våkner», «Nissedreperen», «Krakens gap») som foreløpig er blitt utgitt i over 100 000 eksemplarer. Alvetegnet har fått Arks barnebokpris, og ble som første fantasyroman noensinne nominert til Brageprisen. Sigbjørn har også skrevet «Mørkeboka», i samarbeid med Matthijs Holter. Mostue har skrevet tre kriminalromaner sammen med Johnny Brenna: «Operasjon Helena» (2012), «Operasjon Føniks» (2013) og «Operasjon Hydra» (2014). Han er utdannet idéhistoriker, har tidligere jobbet som redaktør, men skriver nå på fulltid.

Publikumskommentarer