Hvalstad skole

Hvalstad skole

Postadresse: Hvalstad skole, Asker kommune, Pb 353, 1372 Asker

Besøksadresse: Hvalstadveien 25, 1395 Hvalstad

Telefon: 66 85 49 00, 99007125 (Kulturkontakt Renate Moen Hestnes)

Kontaktperson: Ragna Lill Stavnes, ragna.lill.stavnes@asker.kommune.no, Renate Moen Hestnes, renate.moen@asker.kommune.no

Antall produksjoner: 5

  • Alle

Dyr i fare

Visuell kunst, Trinn: 3
Dyrelivet på jorda er i fare! Vi mennesker har dessverre mye av skylden. Kunnskap er viktig i kampen for å bevare både dyr og natur. Derfor er sakprosa for barn om nettopp disse temaene mer aktuelt en noen gang. Line Renslebråten er både forfatter og illustratør(og tidligere ansatt i Askerskolen). I denne produksjonen kan elevene både lære å tegne dyr og få kunnskap om verdens dyreliv.

Forunderlige fortellinger med Sarah Camille

Annet, Trinn: 1
På loftet i sitt barndomshjem, i en støvete hylle, har Sarah funnet boken «Emerveilles» (Forunderlig). En bok full av eventyr og underlige fortellinger fra kriker og kroker på den karibiske øyen Martinique. Hun har plukket ut noen historier som hun vil fortelle. 
Med enkle ord og et billedlig språk inviteres barna inn i fortellingenes univers. Sarah forteller med poesi, rytme og sang, og dialogen med publikum er tilstede hele veien. 

Ingeborg Arvola - Buffy By

Annet, Trinn: 5
Møt Buffy By, fattig jente i rike Oslo. Talentløs med ball, men naturtalent i slalåm, verdens tredje dyreste sport. Hvordan skal det gå? Klasse 6B på Refstad skole skal skrive selvbiografi. Buffy By vil helst skrive om slalåm – eller aller helst vil hun kjøre slalåm. På gratiskurset i vinterferien viser det seg at hun er et naturtalent! Bare så synd de ikke har penger til treningsavgift – eller ski eller staver eller klær eller noen ting, egentlig.Men Buffy By mister ikke motet av den grunn. Og hun har alltid en god idé eller tre.
I bøkene om Buffy skriver Ingeborg Arvola om sitt nærområde bydel Bjerke, nederst i Groruddalen i Oslo. Buffy går i 6 klasse på Refstad skole. På besøk i 5. klasse i Asker forteller Ingeborg Arvola om å skrive, om Buffy-bøkene, om fantasi, og kanskje det blir tid til en aldri så liten skriveoppgave?


Meg og kammeraten min

Musikk, Trinn: 4
Uimotståelig duo, med popteft, leken humor, alvor og avvæpnende sjarm.          
Skrevet om duoen Meg og kammeraten min: «Denne duoen er uimotståelig, der de kombinerer popteft, leken humor og reflektert alvor med sin musikalitet, inkluderende væremåte og avvæpnende sjarm. Orkesteret er som en eventyrverden av klanger, og akkurat her viser duoen og alle involverte hvorfor dette er blitt så utrolig vellykket. Alt er gjennomtenkt og skapt for at det skal låte best mulig, samtidig som overraskelsene står i kø."

Transporteringsdans (Martin Slaatto)

Scenekunst, Trinn: 7
“Opp-Ned”, “Snurreri” eller “Hoppsasa”?

Med Transporteringsdans kan man utfordre det fysiske, bryte det konforme, og beskue hverdagen fra en litt annen vinkel. Transporteringsdans (TD) er et kortspill der hvert kort beskriver en bevegelse; flaksefly, gynge, åpne armer, opp-ned osv. Kortet som trekkes bestemmer hva slags bevegelser du skal gjøre, og flere kan kombineres. Er du heldig, får du kanskje hopps – en bevegelse du utfører ved lett og positiv sinnsstemning, eller skavank. Hva skjer om du trekker jokeren?

Uttrykksform
Åpne filter