Vollen ungdomsskole

Vollen ungdomsskole

Postadresse: Håkavikv. 45, 1390 VOLLEN

Besøksadresse: Håkavikveien 45, 1390 Vollen

Telefon: 66754107 (Direkte til biblioteket)

E-post:liv.marit.o.kinnerod@asker.kommune.no (Kulturkontakt og bibliotekar ved Vollen ungdomsskole)

Kontaktperson: Mette Andersen, 91758722, mette.andersen@asker.kommune.no

Antall produksjoner: 3

  • Alle

Anno 2050 Dystopi og håp (Scenisk fiksjon A/S)

Scenekunst, Trinn: 10
Hva skal vi overleve på nå? Konvensjonell matproduksjon er lammet, og butikkene er tomme for råvarer. Teknologi finnes ikke lenger. Kjøtt og fisk ble forbudt i fjor. Vi må overleve på det vi kan finne og sanke, som insekter, snegler, tang og tare, blomster, planter og røtter. Hva kan vi lage ut av en kongle? Hvordan smaker en melorm?
Dette er en «science fiction» forestilling om verdenssamfunnets kollaps, og hva vi skal spise i fremtiden. Elevene blir tatt med på en teaterreise inn i en forestilt fremtid der de blir presentert for alternative matretter.

Selvportrett uten ansikt

Visuell kunst, Trinn: 8
Selvportrett uten ansikt er et fotoverksted med fotokunstnerne Marie Sjøvold, Iselin Linstad Hauge og Nina Strand, hvor elevene lærer seg enkle fotografiske metoder og teknikker for å ta bedre bilder med mobilen. Elevene skal i løpet av fotoverkstedet lage en selvportrettserie bestående av tre ulike fotografier, som tilsammen skaper en større helhet og sier noe om hvem de er. Det vil gi dem kunnskap om hvordan fotografier kommuniserer seg i mellom og hvordan de kan velge sin historie ved å bruke bildesekvenser som metode. Selvportrettene skal tas uten at elevene viser sitt ansikt. Verkstedet vil fokusere på å vise skjønnhet på en annen måte enn det elevene omgir seg med i sosiale medier. Det vil utfordre elevene til å tenke på hvordan de kan vise hvem de er, uten å vise det mest opplagte: ansiktet. Sjøvold ønsker med det å utvide elevenes bevissthet med en alternativ estetikk som man ofte finner i kunsten. Fotografi er en svært viktig kommunikasjonsmøte for samtidens skoleungdom. Store deler av kommunikasjonen mellom ungdom skjer ikke gjennom ord og tekst, men gjennom fotografier. Elevene vil i dette verkstedet bevisstgjøres på og lære hvordan de kan kommunisere det de faktisk ønsker å si med fotografiene og hvordan fotografier kan leses og tolkes. I løpet av et 4 timers verksted fordelt over to uker, vil elevene få undervisning og praktiske oppgaver de skal løse. Verkstedet vil dermed fokusere på fotografi som noe fysisk og ikke bilder  på skjer, som elevene er mest vant med. Verkstedet ender opp i en klasseromsutstilling. Fotoverkstedet Selvportrett uten ansikt kan brukes som et tverrfaglig undervisningsopplegg mellom kunst og håndtverk, norsk og psykisk helse i prosjektperioden som går over 3 uker. 

Torrey Pines

Film, Trinn: 9
Torrey Pines er en stop-motion animasjonsfilm basert på filmskaperens egen oppvekst i California på nittitallet. Clyde Petersen vokser opp sammen med sin psykisk syke mor og kjederøykende bestemor. Når Clyde er 12 år legger moren ut på en hallusinerende bilferie gjennom USA, med Clyde på slep.Filmen er en morsom og fascinerende selvbiografisk oppvekstfortelling om å være født i feil kropp, fra en generasjon oppvokst med MTV, Nintendo og Tetris.
Det var egentlig planlagt at Peterson skulle besøke Askerskolen for å presentere filmen sin selv, men fordi det for tiden er utfordrende å planlegge reiser, har vi i stedet bedt Petersen å lage en introfilm hvor han presenterer filmen og også noe om animasjonsteknikker.Anmeldelse fra Seattle Weekly kan leses her
Uttrykksform
Åpne filter