Fjellstrand skole

Fjellstrand skole

Postadresse: Fjellstrand skole, Nesodden kommune, Pb 123, 1451 Nesoddtangen

Besøksadresse: Persileng veien 5, 1458 Fjellstrand

Telefon: 66 96 61 20, 977 90 322

Kontaktperson: Randi Sørlie Sørensen, 66966120. Mobil 97790322, randi.soerlie.soerensen@nesodden.kommune.no

Antall produksjoner: 7

  • Alle

HUSLY

Visuell kunst, Trinn: 4-7
En utstilling om å boVi bor på så forskjellige måter, men det å ha et husly er viktig for oss alle. Det gir oss beskyttelse og trygghet. Noen ønsker å bo på en liten flate med få ting, andre prioriterer annerledes. Helt fra vi er små bygger vi oss steder der vi kan søke ly eller lage vårt eget sted. Eksempelvis kan være bare med et teppe over en stol eller med plankebiter vi finner.I vår tid er det fokus på hvordan vi kan leve mer bærekraftig og en av de tingene vi kan gjøre noe med er hvordan vi bor. Hvor stor plass trenger vi egentlig og hvor mange ting trenger vi for å leve et bra liv?I denne utstillingen har vi med oss arkitekturmodeller, et kunstfoto av en hytte bygget av plankebiter i naturen og bilder av spennende og nytenkende måter å bygge og å bo på.Det å bo har alle erfaring med. Vi gleder oss til samtaler med elevene .​​​​​​​Lykke til med besøket!

Jïh Voelph

Musikk, Trinn: 1-7
Saara Hermansson er 23 år og kommer fra Kultsjödalen, Vilhelmina i Sverige.
2019 vann hon Sápmi melodi grand prix med låten Mov laavlome. Nå har hun kommet til Viken for å  spille musikk med sørsmiske tekster. Sørsamisk er et språk som kun snakkes av ca 500-1000 personer i hela verden.

Visste du at det er forskjell på nordsamisk och sørsamisk joik?
Samisk består av 9 ulika samiske språk med ulika dialekter i hvert språk.Hva hender når sørsamisk kultur møter country? Kan man joike hva som helst og hva er joik?
Det får dere vite når vi kommer til din skole.

LIVET, DØDEN OG KLOVNEN

Litteratur, Trinn: 3-6
Med utgangspunkt i billedbøkene Jeg er Døden, Jeg er Livet og Jeg er Klovnen virvler Elisabeth Helland Larsen opp store tema på en ufarlig måte. Hun bruke figurteater og klovning i møte med barna, og kommuniserer både visuelt og verbalt. Elisabeth ønsker å snakker om både livet og døden på en hverdagslig måte, og ikke skape tabuer rundt noe vi alle må forholde oss til.De store temaene blir behandlet på en leken og varm måte.
Bøkene til Elisabeth er fargerikt illustrert av Marine Schneider, de har fått mye internasjonal oppmerksomhet og er oversatt til ti språk.

MENNESKETS OPPRINNELSE

Film, Trinn: 7
MENNESKETS OPPRINNELSEEr vi innvandrere fra et annet sted, en planet firkantet som en boks? Da en fiendtlig skapning truet planeten, måtte innbyggerne evakuere og etterlate sin identitet og hukommelse. Vi husker ikke lenger den firkantede planeten, men fortsetter å bygge firkantede kasser her på jorden. Men for noen av oss kommer minnene fra krystallplaneten tilbake i små fragmenter.Pjotr Sapegin er en av Norges mest kjente og prisbelønte animatører, og står bak filmer som "Det siste norske trollet", "Huset på Kampen" og «Nå skal du høre» bl.a.

Kristin Günther har vært scenograf og rekvisittmaker på denne filmen. Sammen viser og forteller Pjotr og Kristin om hvordan denne filmen har blitt til, og om hva som kreves for at en historie skal bli til en god animasjonsfilm. De har også med  rekvisitter og dukker fra filmen som elevene kan se.

MUSIKK OG LEK MED 3T

Musikk, Trinn: 1-7
Vi skal på oppdagelsesferd i Groovejungelen, der tre musikere har funnet mange spennende rytmer, lyder og låter som svinger som ei kule.De tre er hver for seg fantastiske musikere med humor og en spilleglede som smitter. De elsker "Grooves" og skal presentere de mest rocka og rare rytmene de vet om.

RIKKE PETRIKKE OG RAMPEROMMET (Akershus Teater)

Scenekunst, Trinn: 1-4
«Hvorfor er det mørkt om natta? Hva var jorden før big bang? Hvorfor må jeg gå på skolen?»
Rikke vil ikke sove. Med sin grenseløse fantasi møter hun en skravlete pute, en lettskremt lampe og en klok seng. Men når fantasien får løpe fritt, dukker det også opp noen skumle romvesener som vil ha merkelapper og regler og skjemaer på alt.«Rikke-Petrikke og ramperommet» er en forestilling om å undersøke hvor stor og forunderlig verden er og om å tro på sin egen evne til å tenke store tanker.Forestillingen er en samproduksjon mellom Oslo Nye Teater og Akershus Teater.Målgruppe: 1.-4. trinn

SPILLEVINKA UNPLUGGED

Kulturarv, Trinn: 4-6
-Levende folkemusikk tett på-
Spillevinka er en folketone fra Akershus, kjent fra 1800-tallet. Den er med i skreppa når folkedanser og sanger Mathilde Øverland og musiker Jon H. Brodal besøker klassen.  De organiserer en liten dugnad og så er danseplassen klar! Folkemusikken er en kulturform som er laget for at man deltar. Å se det framført på en scene blir litt på siden. Dette tilbudet gir elevene et mer ekte møte med kulturarven. Tett og nært skal det være, og det betyr at alle skal med!
Uttrykksform
Åpne filter