Nordby ungdomsskole

Nordby ungdomsskole

Postadresse: Postboks 470, 2051 JESSHEIM

Besøksadresse: Trondheimsveien 122, 2050 Jessheim

Telefon: 66 10 87 20

Kontaktperson: Lillian E Brooks, 66108722 (Arbeid), 91860559 (Mobil), lillian.elisabeth.brooks@ullensaker.kommune.no, Nordby, 66109800, postmottak.nordby.ungdomsskole@ullensaker.kommune.no

Antall produksjoner: 3

  • Alle

AMAS

Musikk, Trinn: 8-10
 Mellom 10 000 og 20 000 prater samisk i Norge. De fleste snakker nordsamisk. De lulesamisktalende er anslått til ca. 500. Sørsamisk snakkes av noen hundre personer til sammen i Norge og Sverige.
Amas er en konsertproduksjon som er utviklet med tanke på at en stor del av den samiske befolkningen i Norge bor i byene. Det som oppstår når den samiske kulturen  møter urban bykultur kan ofte være vanskelig å få øye på.Smelter man sammen samisk språk med musikk som tradisjonelt sett ikke forbindes med samisk kultur, så skjer fantastiske ting!Amas er en gjeng musikere som skal sette fokus på at det faktisk går an å blande kulturuttrykk, og at resultatet av en slik miks faktisk er noe man aldri har hørt før.

GOTOGUTA

Kunstarter i samspill, Trinn: 8-10
Boyband feat. Halling
I GotoGuta møter vi tre dansere og en hardingfelemusiker. Tre unge mennesker skal danse halling. Delen som handler om å vise hvor sprek og spenstig man er, går lett. Men for å danse sammen må de nødvendigvis ta på hverandre.  Og kan det bli litt keitete og kleint når det oppstår fysisk kontakt? Denne forestillingen benytter tradisjonell folkedans og musikken som hører til, for å utforske det å finne sin identitet og å pirke i stereotype holdninger til kjønn.
GOTOGUTA er et forestilling der scenekunst, musikk og kulturarv virker sammen.

KORTFILMSTAFETTEN

Film, Trinn: 9-10
Mitt blikk
Regissørene Ann Holmgren og Egil Pedersen kommer på besøk til skolen med tre av sine filmer. Filmene tilhører ulike sjangre, og dere får se både musikkvideo, kunstfilm og klassisk kortfilm. Begge regissørene har samisk tilknytning, og det speiles i filmene deres. Én film har koblinger til det mytiske i samisk kultur, en annen viser hverdagen i et kystsamisk miljø og musikkvideoen kombinerer moderne musikk med samiske sagn. Før og etter filmvisningen vil filmskaperne snakke med elevene om hva representasjon på film betyr og hvordan hvem de er har formet deres kunstneriske uttrykk.
Uttrykksform
Åpne filter