Son skole

Son skole

Postadresse: Sonsv. 33, 1555 SON

Besøksadresse: Sonsveien 33, 1555 Son

Telefon: 64 98 07 60, 64 98 07 86

Kontaktperson: Ineke Grannes, 64980760, 47299996, ineke.grannes@vestbyskolen.no

Antall produksjoner: 8

  • Alle

ARKEOLOG FOR EN DAG

Kulturarv, Trinn: 5-6
Elever graver ut en markedsplass fra middelalderen

Sommeren 2006 gjorde arkeologer et stort funn på gården Labo i Son. Mye tyder på at her var det en markedsplass over en lang periode. Det ble ikke tid til grundige undersøkelser, og det ga støtet til et uvanlig tiltak. 14 lastebillass med jordmasse ble «reddet» og kjørt til Follo Museum. Her kan arkeologer i ro og mak undersøke jorda.I den forbindelse dukket det opp en idé. Hvorfor ikke la skoleelever hjelpe til? Elevene får et tredelt opplegg:
  1. Kort innføring om arkeologer og Hollendertiden
  2. Sålding av jordmasser sammen med en arkeolog
  3. Colour by numbers - elevene fargelegger en stor tegning, som skolen får med hjem. Noen ganger er det flere skoler, men bare en tegning. Da blir det loddtrekning. Se vedlegget på denne siden for er en mindre utgave man kan fargelegge selv, hvis man vil.  

BALANSESKULPTUR

Visuell kunst, Trinn: 3
MØTE MED SKULPTØRKristine Sandø er en kunstner som forsker på bevegelse og balanse, og innenfor disse temaene både tester hun grenser og leker.Du kan blåse forsiktig på skulpturen hennes, og det settes i gang bevegelse.Kristine har med seg to av sine skulpturer, og elevene får se hvordan hun setter dem sammen og lager bevegelser. Elevene får prøve å bygge den ene skulpturen. I tillegg vil hun vise bilder og snakke om andre arbeider hun har laget. Du vil også få høre litt om hva hun er inspirert av.Lykke til med besøket!

EKORNES i 100

Musikk, Trinn: 1-7
Én musiker på 100 trommer presenterer rytmer fra 100 land
på instrumenter som er opptil 100 år gamle!Når Kenneth Ekornes spiller, ser han for seg forskjellige landskap og tidsepoker som han omformer til lydlabyrinter. Instrumentene hans er både 100 år gamle trommesett og moderne elektroniske slagverksinstrumenter. Ved hjelp av trommene forteller han at tiden og utviklingen går fortere og fortere i den moderne verden. Kenneth selv har i løpet av de siste 20 årene besøkt mer enn 50 av de landene han henter inspirasjon fra, blant annet Brasil, India og Norge.

LOS BANDO

Film, Trinn: 7
En rocka roadmovieI denne feelgood-komedien følger vi bandet Los Bando Immortale på en fartsfylt reise gjennom landet. Med gassen i bånn og rallysjåfør Martin (Jonas Oftebro) bak rattet må bandet bryte lover og regler, trosse foreldre og egne helter for å rekke frem til NM i rock. Drivkraften er stor, men hindringene kanskje enda større – vil de rekke frem i tide?Manusforfatter og klipper Arild Tryggestad kommer til kinoen for å fortelle om filmen og svare på elevenes spørsmål.

SPILLEVINKA UNPLUGGED

Kulturarv, Trinn: 4-6
-Levende folkemusikk tett på-
Spillevinka er en folketone fra Akershus, kjent fra 1800-tallet. Den er med i skreppa når folkedanser og sanger Mathilde Øverland og musiker Jon H. Brodal besøker klassen.  De organiserer en liten dugnad og så er danseplassen klar! Folkemusikken er en kulturform som er laget for at man deltar. Å se det framført på en scene blir litt på siden. Dette tilbudet gir elevene et mer ekte møte med kulturarven. Tett og nært skal det være, og det betyr at alle skal med!

SPOR AV DRÅPER OG RØDE NEBB

Musikk, Trinn: 1-7
Spor av dråper og røde nebbSarah Camille forteller oss historien om en liten kolibri som prøver å slukke en hel skogbrann med små dråper vann den bærer i sitt nebb. Denne lille historien er starten på en hel forestilling.Med slam-poesi, fortelling og musikk snakker vi om store og små ting.Om å sette spor, om å være ulik, om å følge spor, om å være unik;og mye i mellom.Musikken du får høre i denne forestillingen er en blanding av musikksjangre som jazz, brasiliansk, urban, afro-karibisk og folkemusikk. Sarahs poesi flettes inn i mellom historier og sanger.

TOBIAS OG DAGEN DET SMALT (Rimfrost Produksjoner)

Scenekunst, Trinn: 1-4
Vinner av Heddaprisen for "Beste barneforestilling" 2018
Tobias har slått neseblod på Gøran – skolens skumleste gutt. «Ingen jenter får være med!» sa Gøran, men han vet jo ikke at Tobias ikke er Cecilie selv om han ser sånn ut.
Møt Tobias. Han ønsker ikke være spesiell, han vil bare være seg selv. Men Tobias er født i feil kropp. Hvordan skal han forklare omverden hvem han er? Ikke engang mamma og pappa vet at Tobias ikke er Cecilie. Bestevennen Pauline og den usynlige dinosaureksperten Konrad er de eneste som vet, og de prøver å hjelpe. Likevel føles det like ille som da meteoren kolliderte inn i jorden og dinosaurene døde. Hvordan skal Tobias forklare for alle sammen hvem han egentlig er? Kanskje er det nettopp en meteor som må til før ting kan bli bra igjen.
Teaterstykket om Tobias handler om hvordan Cecilie er en gutt, mens hun egentlig er født som jente. Det er ikke alle jenter som føler seg som jenter, og ikke alle gutter som føler seg som gutter. Vi alle er annerledes på forskjellige måter, og det er viktig å huske på at vi alle er like mye verdt. Uansett hvordan man er, har alle rett til å ha det bra.

STORMFUGL OG SØPPELPLAST

Litteratur, Trinn: 5-7
Stormfuglen er en seilflyver, skapt for å mestre blåst og kuling. Den er ingen dykker, og må finne maten sin på overflaten. Stormfuglen er ikke kresen, og spiser det meste som er smått og flyter på havet. Men hva skjer når det som flyter ikke er mat?
Uttrykksform
Åpne filter