Tangenåsen ungdomsskole

Tangenåsen ungdomsskole

Postadresse: Konglev. 2-4, 1450 NESODDTANGEN

Besøksadresse: Kongleveien 2-4, 1450 Nesoddtangen

Telefon: 66 96 47 20

Kontaktperson: Ann Kristin Mathisen, ann-kristin.mathisen@nesodden.kommune.no

Antall produksjoner: 5

  • Alle

DEN FRANSKE REVOLUSJON

Kulturarv, Trinn: 8-9
I 1789 hadde det franske folket fått nok. Det gjorde opprør mot kongen og alle som hadde makt. Opprøret førte til store endringer, ikke bare for Frankrike, men hele den vestlige verden. Historien om den franske revolusjonen i årene 1789- 99 er spennende og viktig. Hvorfor gjorde de opprør, hvordan forløp revolusjonen, hvilke konsekvenser fikk den?  
Forteller og forfatter Lise Grimnes og gamer Ingeborg Egge tar oss med til Paris og Frankrike i revolusjonens dager. Det blir dramatikk og spenning, levende fortalt og storslått visualisert med hjelp av grafikken fra Assassins Creed Unity.  

HANNE KOLSTØ

Musikk, Trinn: 8-10
Dynamisk norsk popmusikk med moderne arrangementer!
Rocka utrykk blenda med synther og frisk vokal!

MÆD LUGGUMT

Musikk, Trinn: 8-10
Skandinavisk folkemusikk i hard pakke!En svensk trommis og to norske felefantomer som ganske nylig har laga band, kommer etter hvert til deres skole!Trioen spiller i hovedsak norsk og svensk folkemusikk, men innslag av tradisjonsmusikk fra bl a Kina, Brasil og USA, står også på repertoaret. Luggum  er et dialektord som kan bety hyggelig, grei, koselig, real, jovial, likandes eller passende,  og kan brukes både for å beskrive mennesker, ting og tidspunkt mm.  Når dette kombineres med ordet "mæd" - ja, da kan det nok forventes en god porsjon galskap i musikken:-)PS. Denne produksjonen er ennå ikke laga, så infoen rundt programmet er føreløbig sparsommelig. Det vil komme mer kjøtt på beinet så snart vi har plukka låter og funnet formen:-)

NEDTELJING

Litteratur, Trinn: 9
Viggo er forelska i kjæresten til bestekameraten. Situasjonen er helt håpløs til Viggo blir introdusert for konseptet chatroulette. I motsetning til jentene på skolen, er jentene Viggo møter på internett som henta ut av en våt drøm. Men hva skjer når drømmen blir til mareritt?
Forlaget kaller "Nedteljing" en klaustrofobisk spenningsroman, og det er denne romanen elevene skal høre mer om når Anders Totland besøker skolene.

SHE-PACK

Film, Trinn: 10
Det er bursdagsfeiring på en svømmehallsdisco, og underdogen Ronja utfordrer jentegjengens alfahunn til maktkamp. Leken eskalerer fort, og i maktberuselsen som følger mister Ronja og de andre jentene kontrollen.Filmen vant Amanda for beste kortfilm under Haugesund filmfestival og hovedprisen «Gullstolen» for beste kortfilm under Kortfilmfilmfestivalen i Grimstad 2019. Der vant filmen også pris for beste manus og kritikerprisen.
Uttrykksform
Åpne filter