Stranden skole

Stranden skole

Postadresse: Strandaveien 8, 1911 FLATEBY

Besøksadresse: Strandaveien 8, 1911 Flateby

Telefon: 64 92 34 00

Kontaktperson: Thomas Johnsen, 99567817, thomas.johnsen@enebakk.kommune.no (Kulturkontakt)

Antall produksjoner: 5

  • Alle

BRASS DELUXE

Musikk, Trinn: 1-7
Nå får du møte musikere som spiller musikk som gjør det vanskelig å sitte stille!
Brass Deluxe spiller musikk fra Balkan, europeisk folkemusikk med orientalske krydder. Musikken er instrumental og veldig uttrykksfull. Og dere får delta under konserten med både sang og dans.Ett av de viktigste trekkene ved folkemusikken er at musikken læres ved å lytte til andre, nesten som med folkeeventyrene, som gikk fra munn til munn. Idag går utviklingen veldig rask med internet.Vil dere høre  litt før konserten? Da kan dere sjekke ut Brass Deluxe på YouTube. https://www.youtube.com/watch?v=n9D8cV7u0ak
https://www.youtube.com/watch?v=nc7Fa8gvaIs

DESIGN EN LABYRINT

Visuell kunst, Trinn: 5-6
Labyrinter kan man finne i malerier, graveringer og murverk fra tusenvis av år, fra Middelhavet til Nord-Norge. 5.trinn i Gjerdrum og Enebakk kommune skal få lære mer om labyrinter og få inspirasjon til selv å designe en labyrint. Elevarbeider vil deretter bli bearbeidet om til en egen "kommunelabyrint».
Skandinaviske labyrinter kalte man for Jungfrudans, som ble brukt som rituell danseplass. Labyrinten blir gjennom dette både scenografi og dansegulvet til en utendørs danseforestilling som kommer til skolen senere på våren.  (Se Labyrint under scenekunst)
Design en labyrint ledes av arkitekter fra ARKKI, Arkitekturskolen for barn og ungdommer, Helsingfors i Finland. Opp til 60 elever deles i to grupper og hver gruppe ledes av en arkitekt.

INDRIS JONER + VERTAVO

Musikk, Trinn: 4-7
Med spilleglede og utforskertrangÅ ha noe å glede seg til, er viktig - enten det skal skje i morgen eller om et halvt år. Det er ganske lenge til april 2020, men hvorfor ikke begynne å glede seg allerede? Da kommer nemlig Vertavokvartetten og Sverre Indris Joner på besøk til mellomtrinnet med rykende fersk og spesialskrevet musikk for strykekvartett og piano!Øyvor, Annabelle, Berit og Bjørg har spilt strykeinstrumenter sammen i 20 år fordi det er det fineste de vet, men aldri musikk som ligner den Sverre har skrevet for dem! Sverre som spiller piano, elsker Latin-Amerikanske rytmer, så musikken kommer nok til å kjennes i kroppen! I tida fram mot turnè, skal de sammen lete etter nye lyder, lytte etter nye klanger, leke seg fram til nye måter å spille på – ja, rett og slett spille seg sammen og finpusse musikken så den blir en fin, rar, vakker, utfordrende, morsom og "uhørt" opplevelse. Og at de kommer til å trenge hjelp fra dere, er jeg ganske sikker på!PS! Når øvinga er godt i gang og vi har tatt noen viktige valg for produksjonen, kommer det til å dryppe mer info herfra. Ny programtittel blir det òg! Ber dere holde ut og følge med:-)

LABYRINT

Scenekunst, Trinn: 5-7
"Labyrint" en danseforestilling å gå seg vill i!
Med utgangspunkt i henholdsvis Enebakk og Gjerdrumslabyrinten laget av 5. klasse (se Labyrint under visuell kunst) vil 5 dansere innvie kommunens egen labyrint med en kul hip hop forestilling i skolegården. En labyrint er et et eldgammelt system av kompliserte ganger som er skapt for å forvirre gjennom kompliserte passasjer og tunneller. Labyrinten kunne også være en rituell danseplass. Danserne skaper en reise i og gjennom labyrinten hvor bevegelse, rytme og musikken leder an. 
I forkant har alle elevene vært gjennom en kort workshop på 20 minutter og en del av forestillingen er menneskelige labyrinter laget av elevene.

Selve forestillingen ute varer i 20 minutter og spilles uavhengig av været!
Workshopen i forkant er inne, elevene deles i fem grupper og jobber med hver sin danser.Til dette kan man bruke gymsalen eller klasserom som er ryddet.

Koreografi:
Christine Nypan har Bachelor i Jazz fra Off-Jazz og L’AID i Paris 2007 og er utdannet vedTony Maskot’s tverrfaglige hip hop utdannelse i Paris 2006. Chriz Jobber med internasjonale danse kompanier  og  også deltatt, vunnet og vært dommer i Battles i Norge og Internasjonalt. Chriz har fordypet seg i hip hop og house kulturen og spesialisert seg i House Dance. Dette har ført henne fra Oslo, Paris via Rio til New York.
Jens Trinidad er født og oppvokst i Oslo, og har sin bakgrunn i ’Streetdance’, der han har spesialisert seg innenfor hiphop og house-dance. Han var 11 år da han startet å danse på X-ray Ungdomskulturhus. Uten formell utdannelse, har Jensopparbeidet sitt kunnskap gjennom jobb erfaringer, inspirasjonsreiser og egentrening. Han jobber både innenfor kommersielle produksjoner og i det frie scenekunst feltet. Medlem av Cre8, og er i dag kunstnerisk ansvarlig for crewet.

Dans:
Marikken Heitkøtter, Mathias Jin Budtz,  Quyen Nguyen, Christine Nypan og Jens Trinidad Teknikk:
Nikolay Nypan

LOS BANDO

Film, Trinn: 7
En rocka roadmovieI denne feelgood-komedien følger vi bandet Los Bando Immortale på en fartsfylt reise gjennom landet. Med gassen i bånn og rallysjåfør Martin (Jonas Oftebro) bak rattet må bandet bryte lover og regler, trosse foreldre og egne helter for å rekke frem til NM i rock. Drivkraften er stor, men hindringene kanskje enda større – vil de rekke frem i tide?Manusforfatter og klipper Arild Tryggestad kommer til kinoen for å fortelle om filmen og svare på elevenes spørsmål.
Uttrykksform
Åpne filter