Jessheim VGS

Jessheim VGS

Postadresse: Postboks 475, 2051 Jessheim

Besøksadresse: Ringvegen 50, 2066 Jessheim

Telefon: 63 92 78 00

Kontaktperson: Flemming Jørgensen, flemming.jorgensen@jessheim.vgs.no, Svein Grøndahl, 63 92 77 62, 91636359, svein.harald.grondahl@jessheim.vgs.no

Antall produksjoner: 6

  • Alle

(VGS 2019/20) DROPOUT

Litteratur, Trinn: VG1-VG3
Er det bare tapere som dropper ut av skolen? 

Press, stress og høye skolekrav kan få selv den smarteste til å føle seg ubrukelig. Hvilke konsekvenser kan det få? 

Annette Münchs actionpregede bok Dropout eksperimenterer med hva som kan skje når forbanna og frustrerte «dropouts» samler seg for å ta hevn mot skolesystemet. Nå presenteres romanen som en multimediaproduksjon.
Gjennom spesialskrevet musikk av Erik og Kriss, Pats Nichols m/Tuva og Izabell, høytlesing fra boken, lydkulisser, fotografier og filmede intervjuer med ungdom som har droppet ut av skolen, utfordres elevene til refleksjon rundt temaene skolepress og livsmestring.

(VGS 2019/20) FLUKTEN FRA DET NORSKE HOLOCAUST

Kulturarv, Trinn: VG1-VG3
Gjennom to nære familiehistorier forteller Sidsel Levin og Birgit Rimstad om aksjonene mot jødene i det nazi-okkuperte Norge høsten 1942. Norsk politi arresterte kvinner og menn, barn, gamle, syke og deporterte dem til Auschwitz der de fleste ble myrdet. Dette er det norske Holocaust. Noen ble reddet gjennom livsfarlig flukt langs veiene og gjennom skogene til trygghet i Sverige. Vel vitende om at det var dødsstraff for å hjelpe jødene med å flykte, førte hjelperne dem til grensen. Dette skjedde for 77 år siden. I dag vokser antisemittismen rundt oss på nytt. Kan dette skje igjen?

(VGS 2019/20) INN I OPERAEN... OG VIDERE TIL SNØHETTA

Kunstarter i samspill, Trinn: VG1-VG3
Omvisning med sceneprøve og kunstnermøte på Operaen
Opplev mangfoldet i et av verdens mest moderne opera- og balletthus! Her får elevene innblikk i det som skjer på verkstedene og bak scenen før teppet går opp...
Etter omvisningen i Operaen besøker elevene Snøhetta Arkitektkontor.
Foredrag og omvisning på Snøhetta Arkitektkontor
Som kjent er det Snøhetta som står bak operabygget. Snøhettas arbeidsfilosofi styrer alle prosjekter de involverer seg i. De legger i sine prosjekter stor vekt på forholdet mellom landskap og arkitektur, miljø og kultur. Stedets kontekst og tomtens karakter vurderes nøye i hvert enkelt tilfelle og danner et sentralt utgangspunkt for formgivning.Se skolens kulturkalender eller turnéplanen for informasjon om oppmøte og hvilke klasser som skal delta.

(VGS 2019/20) KUNST OG TEKNOLOGI

Visuell kunst, Trinn: VG1-VG3
Hva er det som inspirerer oss mennesker? Hvordan kan teknologi igangsette kreative prosesser? Og må kunst være fine bilder på en vegg? Møt kunstneren Hege Tapio som arbeider i krysnings feltet mellom kunst, teknologi og vitenskap. Kunstneren vil presentere arbeider og åpne opp til en dialog om kunst som har tangerende punkter til teknologi, økologi, biologi/kjemi og aktuelle samfunnsspørsmål.Med prosjektet HUMANFUEL viser kunstneren hvordan kunst kan ta i bruk metode og virkemidler som går utover tradisjonelle uttrykksformer og materiell. Presentasjonen vil åpne for dialog til hvordan kunst kan igangsette refleksjoner omkring samfunnsaktuelle og menneskelige spørsmål.
​​​​​​​Lykke til med besøket! 

(VGS 2019/20) ROMEO OG JULIE (Nationaltheatret)

Scenekunst, Trinn: VG1-VG3
William Shakespeare
Er det en fortelling alle burde få med seg, må det vel være denne!
Besatt kjærlighet og brutal død, en historie med evig liv. Fest, romantikk, bryllup, et brev på avveie, tragedie, komedie, gift og død. Og musikk! Romeo og Julie speiler kjærlighetens mange uttrykk; den unge og naive, den kyniske og pragmatiske, den uforsonlig bitre og ikke minst den sjalu og destruktive kjærligheten. Etter storsuksessen "Som dere vil", er regissør Sigrid Strøm Reibo klar for å gå løs på en ny klassiker. Men der den romantiske forelskelsen endte lykkelig i komedien «Som dere vil», ender den grusomt for de unge elskende i tragedien «Romeo og Julie».Produseres av Riksteatret i et samarbeide med Nationaltheatret.
Romeo: Herbert Nordrum
Julie:  Hanna- Maria Grønneberg
Regi: Sigrid Strøm Reibo
Koreografi: Oleg Glusjkov
Komponist: Sjur Miljeteig
Scenografi og kostymedesign: Katrin Nottrodt
Lysdesign: Agnethe Tellefsen
Maskør: Ida Kristine Høgbakk
Dramaturg: Njål Helge Mjøs

(VGS 2019/20) UTSMYKKING

Visuell kunst, Trinn: VG1-VG3
Formidling av utsmykningen på Jessheim vgsJessheim videregående skole var helt ny høsten 2017. I forbindeles med nybygget fikk tre kunstnere i oppdrag å utsmykke skolen. De tre kunstnerne er Bjørm Kowalski-Hansen, Laila Kongevold og Hilde Hauan Johnsen. En av kunstnerne, Bjørn Kowalski Hansen, har fått i oppdrag å snakke med elevene om kunsten på deres egen skole og litt om veien frem til ferdig utsmykking.
Uttrykksform
Åpne filter